Cei mai cunoscuți criminali în serie din întreaga lume. 5 povești reale care au devenit filme

Emanuela Pană / 15.11.2020, 20:14
Cei mai cunoscuți criminali în serie din întreaga lume. 5 povești reale care au devenit filme

Criminalii în serie au existat încă din cele mai vechi timpuri, iar poveștile lor au ajuns să fie printre cele mai cunoscute, fie că au fost transmise de la o generație la alta sau ecranizate. Filmele care prezintă aceste subiecte pe cât de macabre, pe atât de intrigante și fascinante, atrag tot mai mulți spectatori. În ultimii ani, apetitul publicului pentru acest gen de realizări cinematografice a crescut simțitor. Așadar, dacă și ție îți plac fimele despre criminali, bazate pe fapte reale, am pregătit pentru tine o listă din care poți să alegi.

Cei mai cunoscuți criminali în serie

După cum a dovedit-o și crima de la Caracal, care a zguduit România, criminali în serie pot fi persoane la care nu te-ai fi așteptat niciodată. Cazuistica a arătat că unii dintre cei mai periculoși oameni pot părea tați dedicați creșterii copiilor, pot avea fețe de îngeri sau de bătrânei aparent neajutorați.

Cu toate acestea, ei au în comun o dorință aprigă și anume de a ucide ființe umane, iar odată ce s-a declanșat acest instinct, aceștia nu se vor opri până ce nu vor fi prinși. Așa arată profilul celor mai sângeroși criminali în serie din întreaga lume, din ultimii peste 100 de ani.

Printre cei mai înspăimântători criminali în serie pe care i-a cunoscut omenirea se numără: Daniel Camargo Barbosa, asasinul asasinat; Joachim Kroll, canibalul din Ruhr; Andrei Chikatilo, măcelarul de la Roslov; Patrick Wayne Kearney, inginerul criminal; John Wayne Gacy, clovnul ucigaş; Paul Knowles, Casanova ucigaş, iar lista nu se prește aici.

Citește și: Care sunt cei mai periculoși criminali, în funcție de zodie. Datele au fost analizate la poliție

5 povești reale care au devenit filme

Următoarele cinci filme prezintă povestea unora din cei mai cunoscuţi criminali din istorie.

1. Monster (2003)

Acest film a apărut în anul 2003, la un an distanță de la moartea Aileen Wuornos, o fostă prostituată care a omorât de-a lungul timpului zeci de bărbați, pretinzând că aceștia au vilat-o sau au încercat să o violeze. Doar între anii 1989 – 1990 a omorât 7 bărbați, pe care i-a ademenit în mijlocul pustiului, promițându-le că li se va oferi contra cost. În realitatea, acesta îi omora cu sânge rece. Tocmai pentru că practica prostituția, victimele erau foarte ușor de găsit. În urma ororilor pe care le-a comis, Aileen a fost numită prima femeie criminal în serie care omora folosind pistolul.

2. The Deliberate Stranger (1986)

Acest film prezintă povestea lui Ted Bundy, unul din cei mai cunoscuţi criminali în serie ai tuturor timpurilor. El a ucis zeci de femei, o parte dintre acestea rămânând neidentificate. Adevăratul motiv din spatele urgiilor provocate de Bundy nu a fost descoperit nici până în prezent de psihologii din cadrul departamentelor specializate de securitate americane, la fel cum nu a fost identificat nici momentul declanșator al acțiunilor lui.

3. To Catch a Killer (1992)

Vizionând acest film veți afla povestea terifiantă a lui John Wayne Gacy, bărbatul care a ucis zeci de tineri, îngropând o parte din trupuri, mai exact 29, chiar sub casa în care locuia. Oamenilor legii le-a luat destul de mult timp să-l descopere și să-l aresteze pe Gacy, întrucât acesta avea o imagine bună în societate, care nu trăda firea sa malefică. Majoritatea probelor în cazul Gacy au fost circumstanţiale, fapt ce i-a dat de furcă procurorului de caz. De asemenea, în momentul în care a început cea mai importantă parte a procesului casa a fost demolată.

4. Dahmer (2002)

Bazat pe fapte reale, filmul ne face cunoștință cu Dahmer, un băiat care omoară animalele de casă ale vecinilor. Timpul trece și acesta simte nevoia să treacă la un alt nivel pentru a-și satisface nevoia de a ucide. De asemenea, el devine adeptul partidelor de amor cu cadavre. Un prim pas în deconspirarea lui Dahmer îl reprezintă momentul în care vecinii săi încep să de plânge de mirosul care venea din apartamentul lui. Când polițiștii pătrund în locuința sa descoperă diferite părți ale corpului provenind de la mai multe persoane, precum și două cranii curățate și pictate.

5. Evilenko (2004)

Acest film este bazat pe povestea criminalului în serie Andrei Chicatilo. Acest pedofil a omorât zeci de copii din Kiev. Chicatilo lucra ca profesor, dar a fost concediat după ce a violat un copil din clasa unde preda. El a ascuns întâmplarea de soția sa, mimând ani de zile că merge la muncă. Între timp, el urmărea copii pe care ulterior îi omora și viola.

Alte filme care prezintă povești adevărate ale unor criminali în serie sunt: From Hell – Jack Spintecătorul; Green River Killer – Gary Ridgway, Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile – prezintă, de asemenea, povestea lui Ted Bundy; The Frozen Ground – Robert Hansen; Zodiac – un criminal care se auto-intitulează „Zodiac“; Summer of Sam – David Berkowitz.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI