Care sunt cei mai periculoși criminali, în funcție de zodie. Datele au fost analizate la poliție

Care este legătura dintre zodii și profilul unui criminal?

Ministerul public a lansat pe site-ul oficial un studiu privitor la infracțiunile de omor simplu și calificat, în perioada 2011-2015 în care analizează datele inculpaților luând în calcul o serie de factori, printre care și zodia acestora.

Studiul criminologic privind infracțiunile de omor (simplu sau calificat) și de lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte ce au făcut obiectul trimiterilor în judecată între anii 2011-2015 este analizat numărul de inculpați în funcție de zodie, pentru a vedea dacă sunt diferențe între acestea.

Sunt anumite zodii mai predispuse să recurgă la crimă?

Numărul total al crimelor analizate pentru perioada 2011-2015 a fost de 2.529, acestea formând obiectul a tot atâtea rechizitorii prin care au fost sesizate
instanţele de judecată. În total, un număr de 2.717 victime au suferit agresiuni din partea a 3.117 criminali (așa cum rezultă din fișa criminologică la nivel național), se arată în documentul analizat, potrvit Pro TV.

Specialiștii au analizat în primul rând motivele care îi împing pe oameni să recurgă la aceste gesturi extreme. Polițiștii au luat în calcul mai multe variabile, printre care datele personale ale inculpaților, natura locului săvârșirii actelor, starea civilă, ocupația, modul de operare, consumul de alcool și de alte substanțe etc. Printre factorii care s-au regăsit pe listele polițiștilor s-a numărat și zodia inculpaților, utilizată drept criteriu pentru a vedea dacă persoanele născute într-o anumită perioadă de timp sunt sau nu mai predispuse să recurgă la fapte extreme.

Între zodiile inculpaților există diferențe minore, spun realizatorii studiului. Dar, cu toate acestea, există totuși zodii care au fost mai predispuse la recurgerea unui act infracțional.

Topul zodiilor periculoase

Zodiile cele mai predispuse la recurgerea unui act infracțional sunt:

 Berbec

Taur

Rac

Gemeni,

Pești

Fecioara

Leu

Săgetător

Balanță

Scorpion

Vărsător

Capricorn

 

În continuare, studiul analizează și situația victimelor, pentru a vedea dacă inculpații au avut tendința să se îndrepte spre o anumită zodie.

Horoscopul lunii august 2019. Ce zodii vor avea o mare aventură în ultima lună de vară

Ce spune „Horoscopul criminalității”?

La acest capitol, cea mai „ghinionistă” zodie a fost Leul, cu 213 victime. La polul opus, Săgetătorii sunt zodia cu cel mai mic număr de victime, 129. Nici între zodiile inculpaților nu există diferențe majore.

Studiul, publicat în 2018, a fost realizat de Gheorghe Ivan și Mihaela Maxim, ambii fiind procurori la Înalta Curte de Casație și Justiție, Serviciul de documentare și statistică judiciară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI