Cei mai buni actori în roluri negative. 11 vedete făcute să fie „rele“

Emanuela Pană 23.01.2021, 15:08
Cei mai buni actori în roluri negative. 11 vedete făcute să fie „rele“

Există o vorbă despre acele personaje negative, dar care totuși au o imagine atât de atrăgătoare. Ea sună cam așa: „Iubim să-i urâm“. Este și cazul celor mai buni actori de la Hollywood în roluri negative, care reușesc performanța de a câștiga simpatia cinefililor, în ciuda faptului că au de interpretat un personaj malefic sau controversat. Din declarațiile lor, se pare că răufăcătorii, de exemplu, oferă o gamă mai largă când vine vorba de pus în scenă. La cine ne referim? Aflați în cele ce urmează.

Cei mai buni actori în roluri negative

Când ne gândim la unii actori, știm de la început care sunt genul de roluri pe care le interpretează cel mai bine, fie că vorbim despre eroul care știe să se bată, de femeia fatală de care se îndrăgostește protagonistul, sex-simbolul sau comediantul.

Totuși, unii actori sunt desăvârșiți, întrucât ei pot juca roluri negative cu la fel de multă maiestrie. Practic, am putea spune că s-au născut pentru a fi „răi“. Aceștia nu doar că atrag simpatia publicului, ci îl isterizează, bucurându-se de o faimă pe termen lung.

Te întrebi care sunt starurile masculine care joacă atât de inspirat și de seducător personajele răufăcătoare? Vrei să știi care sunt bad boys-ii cinematografiei, care n-au cum să treacă neobservați? Nu te mai ținem pe jar. Ei sunt cei mai buni actori în roluri negative din istoria filmului:

Johnny Depp – Whitey Bulger, „Black Mass“

Cine nu l-a văzut pe boemul și introvertitul Johnny Depp într-un rol de un asemenea calibru, n-ar trebui să mai stea pe gânduri. În „Black Mass“, actorul îl interpretează impecabil pe James „Whitey“ Bulger Jr, mafiotul din viața reală. Acest rol îl încadrează pe Depp drept unul dintre cei mai talentați actori „răi“, cu cea mai spectaculoasă prestație dintr-ale starului.

Tom Hardy – gemenii Reggie & Ronnie Kray, „Legend“

Tom Hardi este de departe unul dintre cei mai talentați actori existenți, putând juca cu prisosință orice fel de rol. Filmul îi aduce în prim-plan pe gangsterii identici Reggie şi Ronnie Kray, doi dintre cei mai notorii criminali din istoria britanică din anii ’60. Aceasta ar putea fi cea mai provocatoare prestație a lui Hardi, care a ales nu unul, ci două personaje controversate.

Anthony Hopkins – Hannibal Lector, „The Silence of the Lambs“

Printre cele mai bune filme cu răufăcători iconici se numără, cu siguranță, „Tăcerea Mieilor“, care îl aduce în prim plan pe Hannibal Lector, interpretat cu dibăcie de marele Hopkins. Vizionând filmul, veți face cunoștință cu rolul înfricoșător al unui psiholog foarte inteligent, care îți intră în minte, după care te mănâncă, literalmente.

Hugo Weaving – Agentul Smith, trilogia „Matrix“

Cu siguranță ca avem și fani ai filmelor SF, motiv pentru care nu avem cum să nu-l punem pe Hugo Weaving în lista celor mai buni actori în roluri negative. Actorul îi dă viață agentui Smith – la costum negru, cu ochelarii pe ochi – care are un singur scop: acela de a opri rebeliunea umană în războiul Omului versus Roboţi.

Ralph Fiennes – Amon Goeth, „Schindler’s List“

Unul dintre cele mai impresionante și emoționante filme pe care le puteți urmări vreodată este indubitabil „Lista lui Schindler“. De-a dreptul fermecător, Fiennes joacă rolul vieții sale, unul neînduplecat și brutal, dar care emană o „sexualitate a răului“, după cum remarcă însuși Steven Spielberg. Aici, Goeth este comandantul plin de cruzime al lagărului unde are loc acțiunea celebrului film.

Citește și: Top 7 cei mai bine plătiți actori americani

Staruri care s-au născut pentru a fi „rele“

Jack Nicholson – Jack Torrance, „The Shining“

Ingenioasa ecranizare de către Stanley Kubrik a romanului omonim a lui Stephen King a adus o faimă durabilă nu doar scriitorului și regizorului, ci și actorului care l-a interpretat pe Jack Torrance, un alcoolic care vrea să se lase de băutură. Acest rol l-a propulsat pe Nicholson printre superstarurile Hollywoodului.

Malcolm McDowell – Alex, „A Clockwork Orange“

Aici, McDowell îl joacă pe Alex De Large, un tânăr delicvent, inteligent și sigur pe sine, care își duce traiul urmărind filme deochiate, ascultând Beethoven și conducând banda de „Droogs“. Prin acest rol, actorul a dobândit un loc binemeritat în istoria filmului.

Lista celor mai buni actori în roluri negative continuă cu următoarele nume: Gary Sinise, Geoffrey Rush, Dougray Scott și Philip Seymour Hoffman.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...