Cei doi muncitori care au suferit arsuri grave în urma exploziei de la Petromidia, transferaţi în străinătate

Elena Avramescu 05.07.2021, 12:35
Cei doi muncitori care au suferit arsuri grave în urma exploziei de la Petromidia, transferaţi în străinătate

Doi muncitori de la Petromidia au suferit arsuri grave. În urma teribilei explozii care a avut loc vineri, la Petromidia, doi muncitori au suferit arsuri grave. Astfel că aceștia au fost transferaţi de urgenţă la Spitalul Floreasca, iar de aici au plecat spre un spital din Germania.

Doi muncitori de la Petromidia au suferit arsuri grave

În acest sens, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române îi transportă în Germania pe cei doi bărbaţi care au suferit arsuri în incendiul de la Rafinăria Petromidia.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat luni, 5 iulie, o misiune umanitară în Germania, pe ruta Otopeni – Offenbach – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgenţă, a doi pacienţi care au suferit arsuri în explozia de la Rafinăria Petromidia, a fost anunțul făcut de MApN.

În plus, echipa medicală care se ocupă cu monitorizarea pacienţilor pe timpul zborului este formată strict din specialişti din cadrul UPU-SMURD Bucureşti şi Ministerului Apărării Naţionale. Misiunea a fost aprobată de ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă,după ce a fost solicitat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Astfel că aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian luni, în jurul orei 11.00.

Doi muncitori de la Petromidia au suferit arsuri grave
Doi muncitori de la Petromidia au suferit arsuri grave

Soţia tânărului mort în explozia de la Petromidia este distrusă

Este vorba despre Olesea Atanasiu, care a mărturisit că îi este extrem de greu noaptea și descrie amănunțit cât de greu îi este să treacă peste această tragedie. Femeia încearcă să se controleze în fața fiicei ei de doar doi ani, pentru că nu vrea ca cele întâmplate să o afecteze.

Posibil că așa se face, posibil că asta e ca atunci când te întâlnești cu cineva pe drum, îl întrebi “ce faci”, dar nu mai aștepți răspuns la întrebare pentru că știi că va răspunde cu “salut, bine, tu?”. Așa și acum cu întrebarea “te pot ajuta cu ceva?” Sau aia “Dacă ai nevoie de orice apelează oricând”… Eu personal cred că ei nu știu ce zic…

Într-adevăr, e nevoie de ajutor, dar cam atunci când nimeni nu e disponibil, cam atunci când voi ăștia cu ajutorul v-ați pus la somn, și ați pus capul pe perna liniștiți sau sunteți deja la al treilea vis.
Ziua e bine, e mai liniște în suflet, sunt mulți oameni în jur, toată lumea vorbește, e acel furnicar de care nici gândurile nu ți le auzi, ziua o pot numi un fel de “amortizor al durerii”… Daaaaar pedeapsa vine noaptea.

Cică noaptea ar trebui să fie un sfetnic bun, vă zic eu, nu, nu e! Noaptea e acel moment când se închid ușile și acele sute de mâini întinse cu ajutoare dispar în ceață. Noaptea e acel moment când nu îți mai aparții, când vrei să plângi și să țipi până ar începe să îți sangereze corzile vocale de durere, dar nu poți pentru că te temi să nu trezești și sperii copilul și ajungi în punctul în care ești nevoit să țipi, să urli și să plângi în șoaptă…P.S. așa arată iadul!!!, a scris Olesea Atanasiu pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe