Ceaușescu și pasiunea lui periculoasă. N-o să ghicești ce-i plăcea să colecționeze

Mihai Roșoiu 12.11.2020, 08:24
Ceaușescu și pasiunea lui periculoasă. N-o să ghicești ce-i plăcea să colecționeze

Despre pasiunile lui Nicolae Ceaușescu s-a scris mult. Hobby-urile fostului dictator au fost întoarse pe toate fețele, însă puține sunt informațiile despre colecționarul Ceaușescu. În ciuda aparențelor, fostul lider comunist avea slăbiciunile sale, iar una dintre ele era vânătoarea. De acest capitol este legată și colecția sa ascunsă. Ceaușescu și pasiunea lui periculoasă sunt subiecte care nu au fost combinate de prea multe ori în dezvăluirile despre fostul dictator comunist.

Ceaușescu avea o pasiune periculoasă pentru cuțite

Și nu orice fel de cuțite. Produse unicat folosite chiar de Nicolae Ceaușescu la vânătoare vor fi scoase la licitație săptămâna viitoare. Administratorii casei de licitații Artmark au anunțat că pasionații de săbii și cuțite, care vor să-și completeze colecțiile o pot face. O licitație mai puțin obișnuită va avea loc marți, iar printre piesele de rezistență se numără și cuțitele de vânătoare ale lui Nicolae Ceaușescu.

Cei de la Artmark anunță faptul că o mică parte a colecției de cuțite de vânătoare deținute de fostul șef de stat va putea fi cumpărată la licitație. Patru dintre obiecte au mânere din coarne de cerb. Specialiștii bănuiesc că în cazul acestora vorbim despre cuțite realizate de fabricanți locali, special pentru Ceaușescu. De altfel, se spune că mânerele obiectelor ar fi realizate chiar din coarnele cerbilor împușcați de fostul dictator.

Ceausescu avea o pasiune periculoasa pentru vanatoare
Ceausescu avea o pasiune periculoasa pentru vanatoare

Preferințele lui Ceaușescu

După ce a fost îndepărtat de la putere și executat în decembrie 1989, au apărut numeroase informații despre viața privată a lui Nicolae Ceaușescu. Secretele partidelor de vânătoare au ieșit la suprafață. După 1955, s-a apucat de vânătoare. Mai întâi invitat de șefii locali de partid, pe care îi controla la vremea aceea în calitatea lui de membru al Biroului Politic al CC.

Curând, mica sa pasiune s-a transformat într-o adevărată obsesie. Apropiații ex-președintelui au dezvăluit că partidele de vânătoare erau teste de rezistență pentru cei care le organizau. Ceaușescu nu accepta ca vreunul dintre partenerii săi de vânătoare să aibă rezultate mai bune. De aceea se puneau la punct adevărate strategii colective. Astfel, cele mai frumoase exemplare de cerb, mistreț sau urs erau scoase în bătaia puștilor lui Nicolae Ceaușescu.

Și cum majoritatea politicienilor vremii știau despre Ceaușescu și pasiunea lui periculoasă, cadourile specifice veneau în mod constant. Astfel, dictatorul s-a ales cu o colecție impresionantă de cuțite de vânătoare, care, în zilele noastre, vor fi scoase la vânzare. Casa de Licitații Artmark își prezintă colecția în termeni laudativi, sperând ca pasionații să plătească sume importante pentru aceste obiecte.

Urmăriți Impact.ro și pe