Ceartă din cauza unui stadion din București. ”Venim să ne antrenăm în fața guvernului”

Cristian Cojocaru, Mihai Cheleș 29.01.2021, 08:40
Ceartă din cauza unui stadion din București. ”Venim să ne antrenăm în fața guvernului”

Un stadion din București a devenit motiv serios de ceartă între Federație și statul român. Astfel, acesta urmează să intre în administrația Ministerului Tineretului și Sportului, lucru neacceptat de FRR, care amenință cu proteste.

Sportivii se ceartă din cauza unui stadion din București

Toate stadioanele din București sunt administrate de statul român. MApN  urmează să preia Ghencea, iar MTS-ul, arena ”Arcul de Triumf”. Ministerul Transporturilor se alege cu arena Rapidului. Federația Română de Rugby nu este de acord cu această decizi și amenință că vor face proteste pentru această nedreptate.

„Suntem de-a dreptul consternați de această poziționare și vom lua toate măsurile legale și umane pentru a evita această noua naționalizare pusă la cale de MTS. Îi asigurăm pe toți cei care nu vor să țină cont de documente și de istoria de peste 108 ani, că nu vom capitula și vom lupta pentru stadionul nostru.” arată somația trimisă de FRR către MTS.

Acest stadion reprezintă nu numai ”casa” echipei naționale de rugby dar și o tradiție veche de peste un secol, iar FRR nu renunță ușor la această arenă. După ce noua construcție va fi finalizată, stadionul va trece în administrarea MTS. Potrivit comunicatului de presă emis de Federația Română de Rugby, aceștia anunță că ”probabil vom ajunge în instanță sau vom merge până acolo încât vom face antrenamentele în fața Guvernului și a MTS”.

MTS nu vrea să renunțe la stadionul ”Arcul de Triumf”, sub ideea că această arenă a beneficiat de foarte multe îmbunătățiri
MTS nu vrea să renunțe la stadionul ”Arcul de Triumf”, sub ideea că această arenă a beneficiat de foarte multe îmbunătățiri

MTS nu vrea să facă nici un pas înapoi

MTS nu vrea să renunțe la stadionul ”Arcul de Triumf”, sub ideea că această arenă a beneficiat de foarte multe îmbunătățiri. Astfel, costul îmbunătățirilor s-a ridicat de la 2 milioane de euro la 30 de milioane de euro. Faptul că stadionul este modernizat, va face să devină atractiv pentru public, atunci când va fi deschis evenimentelor sportive.

„Ministerul Tineretului și Sportului recunoaște tradiția rugby-ului în acest spațiu. Aici au avut loc primele meciuri de rugby din România și nimeni nu poate șterge această realitate istorică. Nimeni nu-și dorește să minimizeze sau să desconsidere importanța sau valoarea acestei tradiții.

Stadionul “Arcul de Triumf” a fost inclus, alături de alte două obiective, în angajamentul asumat de România în contextul EURO 2020, ceea ce a presupus un efort public semnificativ. De la 2 miloane de euro, cât valora stadionul la momentul includerii în programul de reabilitare, a ajuns să valoreze peste 30 de milioane, cât a însumat valoarea lucrărilor finanțate de CNI și MTS.”, a anunțat MTS printr-un comunicat.

Urmăriți Impact.ro și pe