300 de lei pentru fiecare copil din România. Cum îi încurajează Guvernul

Andrei Cezar 06.09.2020, 20:31
300 de lei pentru fiecare copil din România. Cum îi încurajează Guvernul

Copiii care vor să facă sport de performanță vor primi 300 de lei de la Guvern. Este anunțul ministrului Tineretului și Sporturilor, Ionuț Stroe. Cei mici vor primi banii sub formă de voucher și va fi valabil doar pentru copiii care sunt la prima legitimare la un club sportiv.

300 de lei pentru fiecare copil din România care își dorește să facă sport

Măsura a fost adoptată prin ordonanță de guvern, joi. Ministrul Sporturilor Ionuț Stroe a declarat că prin acest ajutor, copii vor fi stimulați să facă mai mult sport și, implicit, să aibă o sănătate mai bună.

”Exista numeroase beneficii legate de sanatate, evident. Acest voucher poate sa-i asigure primul echipament sau primele conditii pentru a-si asigura aceasta activitate fizica. Exista evident beneficii sociale, sportul trebuie privit ca forma de educare”, a spus ministrul Sportului, Ionuț Stroe, potrivit ziare.com

„Este un sprijin financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță. Este o intervenție urgentă a Guvernului în favoarea creșterii și motivării unui număr cât mai mare de copii să practice sport în regim controlat, sigur, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor din România pentru a forma o viitoare generație de sportivi și sportive”, a spus Stroe, potrivit Digi 24.ro.

300 de lei pentru fiecare copil din România. Cum îi încurajează Guvernul
Ionuț Stroe

Voucherul va fi valabil 6 luni

Potrivit demnitarului, copiii care se vor legitima pentru prima dată la un club sportiv vor primi această indemnizție o singură dată, și va fi valabilă jumătate de an.

”Voucherul va fi unul nominal, netransmisibil, va putea fi obtinut o singura data, o simpla solicitare pe care copilul, odata legitimat la clubul sportiv o poate face este suficienta pentru a transmite mai departe directiei judetene aceasta solicitare, urmand ca noi, MTS, sa punem la dispozitie aceste vouchere care pot fi folosite de copii in termen de sase luni de la dobandire” a mai explicat ministrul.

Ionuț Stroe a mai declarat că până la sfârșitul anului vor fi acordate 30.000 de mii de vouchere și promite că programul se va prelungi și anul viitor.