Cea mai temută criminală a Europei s-a născut în România. Câți oameni a omorât Baba Anujka

Rădulescu Valentin / 14.09.2020, 18:29
Cea mai temută criminală a Europei s-a născut în România. Câți oameni a omorât Baba Anujka

Cea mai temută asasină din Europa de Est s-a născut chiar în România, aceasta a ucis peste 100 de bărbați, iar probele erau așa de bine ascunse, încât poliția a prins-o tocmai în ultimii ani ai vieții ei. Baba Anujka avea un plan foarte inteligent atunci când venea vorba de uciderea victimelor. Câți oameni a omorât și ce metode folosea Ana Anujka?

Cea mai temută criminală din Europa, născută chiar în România

Cunoscută sub numele de Baba Anujka, Ana Draxin a rămas cu siguranță un personaj înfiorător pentru europeni. Aceasta s-a născut în România prin anul 1837 sau 1838, într-o familie a unui crescător de vite. Dar încă din copilărie a trăit în satul Vladimirovac, Serbia de astăzi. Potrivit informațiilor de pe index.hr, femeia a fost cunoscută ca fiind cea mai temută criminală în serie din fosta Iugoslavie și Europa de Est.

Baba Anujka a fost găsită vinovată pentru uciderea a nu mai puțin de 150 de oameni, toți bărbați. Cu toate astea, femeia a fost arestată în iunie 1914 la Bela Crkva, dar a scăpat de închisoare din lipsa probelor. Mai târziu, în anul 1928, pe vremea când deja împlinise vârsta de 90 de ani, Ana Draxin a fost găsită vinovată și condamnată la închisoare pentru crimele comise. În prezent se știe că a fost condamnată pentru 15 ani de închisoare cu muncă zilnică, iar opt ani mai târziu a fost eliberată din cauza bătrâneții, după care a murit doi ani mai târziu, atunci când a ajuns la vârsta de 100 de ani.

Cea mai temută criminală a Europei s-a născut în România. Câți oameni a omorât Baba Anjuka
Cea mai temută criminală a Europei s-a născut în România. Câți oameni a omorât Baba Anjuka

Cum își găsea Baba Anujka victimele?

Totul a început pe vremea când Baba Anujka avea 20 de ani. Atunci a fost cucerită de un tânăr ofițer austriac, care a părăsit-o după ce a îmbolnăvit-o cu sifilis. Așadar, aceasta a continuat să se izoleze și a început să devină tot mai interesată de medicină și chimie. Într-un final, femeia s-a căsătorit cu un moșier pe nume Pistov, cu care a trăit împreună 20 de ani și au avut împreună 11 copii, dintre care 10 au murit.

Rămasă văduvă, Baba Anujka a continuat să studieze chimia și medicina convențională și populară. În timp, și-a deschis chiar și un laborator în casă, câștigându-și pe la sfârșitul secolului XIX titlul de tămăduitoare. Potrivit informațiilor, pentru 5.000 de dinari aceasta oferea un leac miraculos, care le îndepărta grijile clienților în maxim opt zile. În realitate, lucrurile nu stăteau chiar așa, deoarece amestecul pe care femeia îl oferea clienților era format din arsenic, mercur și semințe din plante etnobotanice, precum tatula.

În așa fel, Ana Draxin le vindea oamenilor otravă pură, după ce se documenta înainte despre greutatea corporală a victimelor pe care urma să le lichideze, pentru a știi cu exactitate cantitatea de otravă pe care să o vândă. Licorile erau cunoscute sub denumirea de ”apa magică” sau ”poțiuni de dragoste”, iar astfel au ucis până la 150 de bărbați.

„După a opta zi, nu veți mai avea nici o problemă!”, le spunea Baba Anujka clienților, se arată în cartea „Baba Anujko – vrăjitoarea din Vladimirovac”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI