Cea mai scumpă călătorie cu autocarul. Un bilet costă 24.300 de dolari, ce este inclus în preț

Ana Anitoiu 27.03.2023, 16:36
Cea mai scumpă călătorie cu autocarul. Un bilet costă 24.300 de dolari, ce este inclus în preț

Cea mai scumpă și lungă călătorie din lume cu autocarul, de 24.300 de dolari, a fost anunțată de o companie indiană de transport ce a precizat ce este inclus în acest preț. Turiștii interesați vor petrece 56 de zile pe drum, începând de pe 7 august până pe 1 octombrie.

Ce este inclus în prețul de 24.300 de dolari

Autocarul are 30 de locuri și urmează să pornească la drum în luna august. Traseul cuprinde 22 de țări. Turiștii se vor îmbarca din Istanbul, cel mai mare oraș al Turciei, și vor fi plimbați prin Balcani, prin Europa de Est, Scandinavia și Europa de Vest, până în capitala Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Itinerarul cuprinde, printre altele, o traversare cu feribotul pe Golful Finlandei, o vizită la Capul Nord sau Nordkapp, cel mai nordic punct din Europa continentală, precum și o croazieră de-a lungul fiordurilor norvegiene. În total, peste 12.000 de kilometri.

În prețul de 24.300 de dolari sunt incluse mesele de mic dejun în fiecare zi, 30 de prânzuri și cine și toate sejururile la hotel pe durata călătoriei de 56 de zile. Autocarul este descris drept unul „special, de lux”, conceput pentru călătorii confortabile pe distanțe lungi. Scaunele sunt rabatabile și reglabile, cu spațiu amplu pentru picioare, porturi AUX și USB, o tavă pliabilă și suporturi pentru sticle și pahare. În plus, fiecărui pasager i se permite să aibă două valize de dimensiuni mari, conform CNN.

Cea mai scumpa calatorie cu autocarul. Un bilet costa 24.500 de dolari, ce este inclus in pret
Autocarul care va efectua cursa. Foto: Adventures Overland

Ce a inspirat cea mai lungă cursă cu autocarul

Cea mai lungă cursă cu autocarul a fost concepută ca o alternativă la ruta anuală a cursei numite „Road to London”, adică Drumul către Londra, ce urma să fie pusă dispoziția turiștilor de către operatorul indian Adventures Overland în 2021, inspirată parțial de autobuzele Hippie Trail care au traversat lumea în anii 1950 și 1960. Însă, această cursă nu a mai fost lansată. Ruta cuprindea destinații precum Myanmar, China și Rusia, unde turiștii nu mai au acces în prezent.

„Fiecare rută din fiecare țară a fost verificată pentru a asigura o călătorie fără cusur, astfel încât participanții la Autocar spre Londra pot urca la bord știind și având încredere că sunt pe mâini sigure.

Oferirea unei experiențe de nișă și de clasă într-un mediu sigur este prioritatea noastră principală. Noi ne ocupăm de documente, acte, vize și permise pentru a ne asigura că turiștii se concentrează doar pe experiența călătoriei.”, a spus Tushar Agarwal, unul dintre fondatorii operatorului de turism.

Operatorul de turism Adventures Overland a fost fondat de antreprenorii Tushar Agarwal și Sanjay Madan în anul 2012. Aceștia au organizat mai multe expediții din India către Londra, în care călătorii își aduc propriile mașini și călătoresc într-un convoi, precum și călătorii prin Islanda și Rusia.

Potrivit Guinness World Record, cea mai lungă rută de autocar din lume, până acum, se întinde pe o distanță de 6.200 de kilometri și leagă Lima, Peru, de Rio de Janeiro, Brazilia. Autocarul ce va parcurge peste 12.000 de kilometri, numit „Bus to London/ Autocar spre Londra”, stabilind un nou record, va pleca pe 7 august din Istanbul și va ajunge pe 1 octombrie în Londra.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...