Care ar fi cauza accidentului cu autocarul de români din Slovenia. Prima mărturie a unui pasager. „Două secunde a durat”

Anca Manolica 03.02.2023, 19:05

O tragedie a avut loc în dimineața zilei de vineri, 3 februarie, pe o autostradă din Slovenia. Un autocar plin cu români a fost implicat într-un grav accident rutier, care s-a soldat cu decesul a trei pasageri și rănirea altor patru. Ce povestește un supraviețuitor despre clipele de groază prin care au trecut cu toții.

Autocar de români, implicat într-un grav accident rutier în Slovenia

Vineri dimineață, 3 februarie, un autocar ce a plecat de la Nădlac cu destinația Italia a fost implicat într-o tragedie. Pasagerii, 32 la număr, toți de naționalitate română, mergeau în Peninsulă, majoritatea dintre ei întorcându-se la locurile de muncă.

Ministerul Afacerilor Externe a comunicat că Ambasada României la Ljubljana a fost notificată de către autoritățile locale în ceea ce privește producerea unui accident rutier la data 3 februarie 2023, pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota, în care era implicat un autocar înmatriculat în România, cu 32 de pasageri la bord.

Conform datelor preliminare disponibile, în urma accidentului, trei dintre pasageri au decedat, iar alți patru au fost transportați de urgență la spital pentru a primi îngrijiri de specialitate.

Autocarul cu români care s-a răsturnat în Slovenia / FOTO sabotainfo
Autocarul cu români care s-a răsturnat în Slovenia / FOTO sabotainfo

Ce povestește un pasager care a supraviețuit tragediei

Un tânăr din Bihor, care se afla în autocarul groazei, ce se îndrepta spre Italia, a povestit clipele cumplite prin care a trecut. Din fericire, acesta a scăpat cu doar răni ușoare la mâini atunci când a încercat să spargă parbrizul vehiculului pentru a se evacua, alături de alți pasageri.

Cât despre cauza accidentului, acesta spune că șoferul ar fi ațipit preț de două secunde, timp în care a pierdut controlul volanului și a părăsit carosabilul. Totodată, martorul a mai precizat că ar fi fost și trei sau patru șoferi.

„Majoritatea dormeau când s-a produs accidentul. Șoferul a ațipit și a ieșit de pe autostradă. Două secunde a durat totul. Eu am fost printre primii care au încercat să spargă parbrizul, să putem să ne evacuăm.

Am fost rănit ușor, cu tăieturi de la sticlă. Sunt ușor lovit la mâna dreaptă, dar cel mai important este că sunt în viață”, a povestit bărbatul pentru publicația Bihoreanul.

Pasagerii care au supraviețuit au fost duși într-o locație a Agenției Drumurilor din Murska Sobota, acolo unde au primit băuturi calde și alimente, așteptând să fie preluați de un alt autocar al companiei de transport pentru a-și continua drumul spre Italia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...