Cea mai rea veste pe care o putea primi România. Ce se întâmplă după valul 4 al pandemiei de covid-19

Ana Anitoiu, Ana Ionescu 27.08.2021, 17:49
Cea mai rea veste pe care o putea primi România. Ce se întâmplă după valul 4 al pandemiei de covid-19

Președintele Comisiei de sănătate publică din Senat, profesorul Adrian Streinu-Cercel, a explicat ce se va întâmpla în România după valul 4 al pandemiei de coronavirus. Cei care sperau că totul va lua sfârșit au parte de o veste proastă.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, semnal de alarmă

Potrivit profesorului Adrian Streinu-Cercel, la secțiile de Terapie Intensivă au început să se adune pacienții, la începutul celui de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus. Medicul a tras un semnal de alarmă.

”Practic, pacienții care sunt în Terapie Intensivă reprezintă acel procent de 5% de cazuri severe și dacă facem calculul înapoi, o să vedeți câte cazuri sunt în realitate, în spatele acestui procent de 5%, deci a numărului de pacienți care sunt în Terapia Intensivă.

Din păcate, noi funcționăm exact cu același personal pe care l-am avut și în urmă cu 8 luni, și în urmă cu 1 an, și în urmă cu 1 an și 8 luni. Practic, aici trebuia să facem o mică dezvoltare, în sensul să dăm posibilitatea unor specialități colterale să-și facă o dezvoltare pe Terapie Intensivă”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, duminică seară, la Antena 3.

Cea mai rea veste pe care o putea primi Romania. Ce se intampla dupa valul 4 al pandemiei de covid-19
Adrian Streinu-Cercel

Ce se va întâmpla în România după valul 4 al pandemiei de coronavirus

Conform profesorului Adrian Streinu-Cercel, România nu va scăpa de coronavirus după ce va lua sfârșit valul 4 al pandemiei. Medicul este de părere că toată lumea ar trebui să fie conștientă că vor urma cel puțin încă două valuri, cu alte variante ale virusului.

”Atât timp cât lumea nu înţelege să se vaccineze în aşa fel încât să pună stop propagării acestui virus, virusul pe măsură ce trece de la o persoană la alta, el va căpăta noi valenţe şi va face noi mutaţii, iar alte noi mutaţii vor face apanajul altor valuri. Deci totul depinde de noi”, a mai spus Adrian Streinu-Cercel.

Bilanțul pandemiei de coronavirus în România

Vineri au fost raportate încă 946 de cazuri de Covid-19, după ce au fost efectuate într-un interval de 24 de ore 15.339 de teste RT-PCR (5.179 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.160 la cerere) și 24.661 de teste rapide antigenice.

Bilanțul pandemiei de coronavirus în România a ajuns astfel la 1.094.870 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În total, 1.053.507 pacienți au fost declarați vindecați. Pe de altă parte, 34.490 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au murit.

În spitalele din țară, numărul total de persoane internate cu Covid-19 este de 1.763. Dintre acestea, 238 se află ATI. Impact.ro actualizează zilnic AICI evoluția bilanțului pandemiei de coronavirus în România!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...