Cea mai populară plajă din Thassos s-a închis. Este risc ridicat de incendii, decizia de ultim moment luată de autorități

Stan Filon 21.08.2023, 17:01
Cea mai populară plajă din Thassos s-a închis. Este risc ridicat de incendii, decizia de ultim moment luată de autorități

Cea mai populară plajă din Thassos s-a închis recent! Autoritățile au făcut anunțul oficial și au avertizat că este risc ridicat de incendii. Turiștii au fost informați de pericolele la care se expun.

Cea mai populară plajă din Thassos s-a închis

Așadar, autoritățile elene din Thassos au anunțat restricții severe de circulație care intră în vigoare începând de duminică, 20 august, din cauza riscului ridicat de incendiu. Departamentul pentru Protecție Civilă din Grecia a făcut publică o hartă privitoare la riscul de incendiu începând cu data de 20 august, iar celebrele Thassos și Halkidiki sunt vizate și ele de cod portocaliu de risc de incendii.

Din acest motiv, autoritățile elene au anunțat restricții drastice de circulație în zonele forestiere pentru a reduce posibilitatea izbucnirii unui incendiu. Nu se mai poate ajunge cu mașina nici la Marble Beach, cea mai populară plajă din insula Thassos.

Cea mai populara plaja din Thassos s-a inchis
Cea mai populara plaja din Thassos s-a inchis

”NU este permisă circulația pe drumul Makryammos- Golden Beach”

„Începând cu data de 20 august, până la noi ordine ale autorităților, este interzis accesul în zonele forestiere din insula Thassos, din cauza riscului de incendiu! Așadar NU este permisă circulația pe drumul Makryammos- Golden Beach și Laimos – Teatrul Antic. NU se poate ajunge la plajele Marble Beach, Porto Vathy.

Circulația este controlată (limitată) pe drumurile forestiere:

• Sf. Panteleímonas – Ag. Marína;

• Potamiá – Pigés Potamiás;

• Theológos către Kamíni;

• Limenária-Kástro;

• Mariés-barajul Marión;

• Mikró Kazavíti- Sf. Pantelimon

• Kazavíti-Toúmpa

• Rachoni

• Kallirachi

• Sotiros”, arată administratorii grupului Forum Thassos.

Incendiile de vegetație se întețesc

Între timp, incendiile de vegetație se întind în Grecia! Autoritățile elene au evacuat sâmbătă opt sate din apropierea graniței de nord-est cu Turcia, unde un mare incendiu de vegetație era momentan scăpat de sub control, fiind alimentat de vântul puternic.

Serviciul de pompieri al Greciei a declarat că peste 130 de pompieri, asistați de 14 avioane cu apă și trei elicoptere se străduie să țină focul sub control. Ministerul Afacerilor Externe avertizează, luni 21 august, că riscul de producere a incendiilor de vegetaţie a fost ridicat de autoritățile elene la gradul 5 (cel mai mare) pentru mai multe regiuni preferate de turiștii români.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...