În ultimii ani, tot mai mulți turiști au ales să-și petreacă concediile în Egipt. Uimitoarea Mare Roșie pare că i-a fermecat, dar și ținuturile superbe și nemaiîntâlnite, cel puțin în Europa. Cu toate acestea, pe cât de incredibile pot fi unele stațiuni, pe atât de periculoase pot fi. Pericolul poate proveni din diferite surse. Și îți garantăm că nu te-ai aștepta la unele dintre ele. Iată care este cea mai periculoasă stațiune din Egipt!
În ultima vreme, românii au luat cu asalt Egiptul, însă, ultimul eveniment nefericit în care o româncă din Suceava a fost ucisă de un rechin ar putea schimba asta.
Tragedia a avut loc în stațiunea Sahl Hasheesh, din această țară. În afară de femeia din țara noastră, rechinul a atacat și o austriacă.
Cele două atacuri s-au produs la 600 de metri distanță unul de celălalt. Femeia din Austria a fost sfâșiată chiar sub privirile îngrozite a sute de turiști.
Vestea tristă a fost confirmată și de către Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Reprezentanții au precizat că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic duminică, 3 iulie, de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul turistei din România aflată în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt.
Din păcate, aceste două atacuri nu sunt singurele care au avut loc în Egipt. Cele mai multe dintre ele au avut loc în Sharm El Sheikh. În anul 2010, o femeie germană a fost ucisă de un rechin în timp ce se afla în largul Mării Roșie, au transmis, la vremea aceea, autoritățile. Decesul a survenit după ce alte patru persoane au fost rănite în atacuri similare în respectiva stațiune. Este vorba de trei ruși și un ucrainean.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Rechinii atacă rareori, dar atunci când o fac, se produc de obicei răni grave și uneori fatale. Potrivit specialiștilor, rechinii nu atacă oamenii pentru a-i mânca.
Mai degrabă, ei sunt curioși să afle ce fel de gust avem. A sta departe de habitatele rechinilor este cel mai sigur mod de a evita să fii rănit. Totuși, dacă te-ai rătăcit din greșeală, e bine să ai un plan.
Nu îți lua ochii de la rechin. De regulă, ei au mai multe metode de atac. Uneori, rechinii înoată direct și atacă, alteori se învârt în cerc pentru o vreme înainte de a se năpusti, iar alteori se strecoară prin spate pentru un atac surpriză. Pentru a te putea apăra împotriva lor, trebuie să știi unde se află, așa că depune toate eforturile pentru a urmări inamicul.
E important să rămâi calm și să nu faci mișcări bruște. Când observi prima dată rechinul, sunt șanse ca acesta să înoate fără să te deranjeze. Nu poți înota mai bine decât el, așa că încercarea de a sprinta nu este cea mai bună opțiune, cu excepția cazului în care ești deja foarte aproape de țărm.
Este important să îți păstrezi mintea limpede, astfel încât să poți evalua în permanență situația și să îți dai seama cum să scapi cu viață.
Deplasează-te încet spre țărm sau spre o barcă. Nu îți agita brațele, nu lovi cu piciorul și nu stropi în timp ce înoți.
Nu bloca calea rechinului. Nu te întoarce cu spatele la rechin în timp ce te deplasezi.
Dacă nu poți ieși imediat din apă, încearcă să reduci posibilele unghiuri de atac ale rechinului. Dacă apa nu este foarte adâncă, ține-ți picioarele pe pământ.
Încet, îndreaptă-te spre țărm. În largul mării, așează-te spate în spate cu un alt înotător sau scafandru, astfel încât să puteți vedea și să vă puteți apăra împotriva unui atac din orice direcție.