Cine era, de fapt, românca ucisă de rechin în Egipt. Familia victimei, mărturisire cutremurătoare despre vestea tragică

Ioana Bucur, Andra Daoud 04.07.2022, 21:02
Cine era, de fapt, românca ucisă de rechin în Egipt. Familia victimei, mărturisire cutremurătoare despre vestea tragică

Noi informații ies la lumină despre tragedia din Hurghada. S-a aflat cine era, de fapt, românca ucisă de rechin în Egipt. Femeia spera să trăiască o vacanță de vis, destul de lungă, și își cumpărase două sejururi în stațiunea ce a devenit o destinație de vacanță preferată de conaționali în ultimii ani. Ministerul de Externe, precizări despre incidentul șocant.

Primele informații despre românca ucisă de rechin în Egipt

Update 4 iulie, ora 19:00. Tatăl femeii care și-a găsit sfârșitul în vacanța din Egipt, atacată de un rechin, a povestit presei cum a aflat vestea tragică. Bărbatul a văzut la televizor că o turistă româncă a murit în stațiunea în care știa că se află fiica lui în vacanță. Apoi, a aflat că are 40 de ani. La scurt timp, polițiștii i-au bătut la ușă. El a mai spus că soția sa a avut o presimțire sumbră, care în cele din urmă s-a adeverit.

„Momentul fatidic, nu am nicio informaţie, cum a fost, cum a decurs. Am aflat de la ştiri că o româncă a murit mâncată de rechin, apoi după două ore că are 40 de ani. A venit apoi poliţia să ne ia date personale, probabil şi să mă înştiinţeze că va lua legătura consulul din Egipt. Era vorba de fata noastră. Certificarea a fost în momentul când consulul a luat legătura şi a confirmat că este fata noastră şi că este la spital, dar nu mai e în viaţă.

Să pic de pe scaun, stăteam la masă şi vorbeam la telefon. Soţia a avut o presimţire rea de cum a văzut informaţia pe TV, lucru care s-a confirmat. Fiind duminică şi personalul fiind liber, la societatea de turism, la urgenţe a răspuns, mi-a confirmat şi domnişoara aia. Discuţiile au durat până la 22.00, după care nu am putut dormi toată noaptea”, a declarat tatăl Roxanei Donisan luni, la Antena 3.

„S-a bucurat ştiind locul, calitatea serviciilor, în schimb problema cu rechinii nu prea aveam referinţe. Ea dacă făcea ieşiri făcea cu instructorul, cunoştea regulamentul de înot. Înotul era sportul ei preferat vara, iarna patinajul”, a mai spus bărbatul.

Femeia avea 40 de ani, nu era căsătorită și a lucrat ca asistent preparator în cadrul SNSPA. Din 2008, era inspector superior la Executare Silită în cadrul ANAF Suceava. Tatăl femeii a mai spus că ea se afla pentru a treia oară în vacanță în Egipt și a rezervat ultimul loc disponibil din sejur, optând pentru o perioadă dublă, pentru a petrece mai mult timp în concediu.

Știrea inițială:

Dublă tragedie în Egipt unde, duminică, ministrul Mediului a anunțat că două femei au fost ucise de rechini în Marea Roșie, la sud de oraşul Hurghada. La scurt timp după, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe din țara noastră au confirmat că una dintre victime este o româncă.

Se pare că românca ucisă de rechin în Egipt este o femeie în vârstă de 40 de ani din Suceava, pe nume Roxana Donisan, angajată în cadrul Direcției de Finanțe. Potrivit unor informații publicate de Monitorul de Suceava, victima își cumpărase, de fapt, două sejururi, pentru a se bucura de o vacanță mai lungă.

Cine era, de fapt, românca ucisă de rechin în Egipt
Roxana Donisan, românca ucisă de rechin în Egipt

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, duminică, de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetăţean român de sex feminin aflat în vacanţă în staţiunea Hurghada, Egipt.

„Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile competente egiptene, în urma investigaţiilor realizate, a reieşit că decesul cetăţeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin.

Reprezentanţii Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile române competente pentru identificarea, de urgenţă, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanţe pentru pierderea suferită şi oferite informaţiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsufleţit pentru a fi înmormântat în România”, a transmis Ministerul.

Cine era, de fapt, românca ucisă de rechin în Egipt. Femeia plănuise o vacanța mai lungă și cumpărase două sejururi

Precizări de la MAE

Instituția a mai precizat că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Cairo nu au fost primite alte solicitări de asistenţă consulară din partea niciunui cetăţean român cu privire la acest incident.

„Ambasada României la Cairo continuă dialogul cu autorităţile egiptene, cu companiile de turism implicate şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale.

De asemenea, având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele două zile care implica atacuri de rechin, MAE recomandă cetăţenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această ţară în scop turistic să urmeze sfaturile şi recomandările autorităţilor locale în ceea ce priveşte zonele sigure de recreere şi înot în mare”, a mai arătat sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...