Cea mai lungă autostradă din lume, deschisă în totalitate. Are 2.800 de kilometri, România ”se laudă” doar cu 910

Nicu Stan 05.07.2021, 14:49
Cea mai lungă autostradă din lume, deschisă în totalitate. Are 2.800 de kilometri, România ”se laudă” doar cu 910

Cea mai lungă autostradă din lume, deschisă în totalitate. Are 2.800 de kilometri, România ”se laudă” doar cu 910. Care este țara care are doar o autostradă mai mare de 3 ori decât toate ale României, vedeți în articolul de mai jos.

O țară a inaugurat autostrada de 2800 de km. Câți kilometri de autostradă are România?

Cea mai lungă autostradă din lume a fost deschisă în totalitate. Are 2.800 de kilometri, iar România, în totalitate ”se laudă” cu doar 910 kilometri de autostradă.

Astfel, cea mai lungă autostradă din lume a fost deschisă în totalitate traficului miercuri, 30 iunie. De asemenea, trebuie precizat că, din cei 2.800 de kilometri 500 de kilometri traversează deşertul.

G 7 are 2800 de kilometri
G 7 are 2800 de kilometri

De unde pleacă și unde se oprește autostrada de 2800 de km

Autostrada Beijing – Urumqi a fost de curând finalizată şi uneşte capitala regiunii autonome Xinjiang Uygur situată în nord-vestul Chinei prin deşertul Gobi şi peste munţi.

Pe data de 30 iunie, ultima secţiune a autostrăzii Beijing-Xinjiang, lungă de 2.822 de kilometri, s-a deschis traficului, ruta fiind pe deplin operaţională, informează China Daily.

Autostrada străbate 6 regiuni

Lungul drum străbate şase regiuni la nivel provincial: Beijing, provinciile Hebei, Shanxi şi Gansu, precum şi regiunile autonome Mongolia Interioară şi Xinjiang Uygur.

Conform Ministerului chinez al Transporturilor, este a doua autostradă care leagă regiunea autonomă de celelalte părţi ale Chinei şi micșorează distanţa de conducere între Urumqi şi Beijing cu 1.300 km, făcându-l cel mai rapid pasaj rutier din partea de nord-vest, nord şi nord-est al țării asiatice.

Când a început construcția

Deasemenea, traseul, numerotat G7, este una dintre cele 7 autostrăzi ale Chnei care leagă Beijingul de alte oraşe importante în cadrul planului naţional de autostrăzi.

Porțiunea de la Beijing s-a deschis traficului în 2014, în timp ce secţiunea Linbai din Xinjiang şi Mongolia Interioară a fost dată spre circulație în anul 2017. De asemenea, construcţia a început pe ultima secţiune din Xinjiang în anul 2019.

Ce înseamnă G7 pentru chinezi

Autostrada G7  va fi una dintre cele mai rapide dintre mai multe legături continentale rutiere şi feroviare eurasiatice existente. Această autostradă îşi are terminalul estic în Tianjin şi terminalul vestic în Rotterdam, Olanda.

În plus, se preconizează că G7 va spori cu mult comunicarea şi va înlesni dezvoltarea socială şi economică între Xinjiang şi alte părţi ale Chinei, fiind în acelaşi timp foarte importantă în Iniţiativa Centurii şi Drumurilor şi în Planul de Dezvoltare Vestică, informează ministerul Transporturilor din China.

G7 leagă uscatul de apă

Nu în ultimul rând, G 7 este cea mai convenabilă rută de la portul uscat Khorgas din Xinjiang până la portul de coastă Tianjin al Mării Galbene.

G7 este primul drum modern care traversează judeţul autonom Barkol Kazak din Xinjiang şi judeţul Yiwu, făcând călătorile în şi în afara acestor zone mai convenabile. Deasemenea, G 7 va aduce mai multe oportunităţi de afaceri localnicilor.

Urmăriți Impact.ro și pe