Clătitile sunt un desert iubit de toată lumea. Se prepară ușor, sunt delicioase și se pot servi la micul dejun, în cazul în care ești pe grabă. Copiii le adoră, iar gospodinele le iubesc pentru că se prepară rapid. Pentru a fi însă gustoase, există un truc simplu care le face pufoase și savuroase.
Mereu în căutare de noi rețete, gospodinele încearcă să își îmbunătățească preparatele. Cum clătitele sunt cel mai popular desert, trebuie să știi că se pot pregăti în numeroase feluri, iar cei mai iscusiți bucătari au anumite secrete pentru a le face pufose și savuroase. Iată mai jos cea mai bună rețetă de clătite:
200 grame făină
500 ml de lapte
6 ouă
100 ml apă minerală
50 grame unt topit
1 linguriță pastă de vanilie sau esență de vanilie
1 praf de sare
Pune făina într-un bol, adaugă peste ea sarea și amestecă puțin ca să se omogenizeze. Adaugă ouăle și amestecă din nou până când obții un amestec omogen. După ce ai amestecat foarte bine compoziția, adaugă laptele treptat. Astfel, vei subția compoziția puțin câte puțin, evitând formarea de cocoloașe. După ce aluatul devine mai lichid, poți adăuga laptele rămas. Incorporează apoi apa minerală și amestecă ușor, apoi adaugă și untul topit, ușor răcit, iar la final pasta de vanilie. Lasă apoi amestecul să stea pentru o jumătate de oră.
Pentru a prăji clătitele, pune tigaia la încins și unge-o cu puțin ulei. Ia un polonic din aluat și adaugă-l în tigaie și mișcă tigaia astfel încât compoziția să se întindă omogen pe toată suprafața ei. Las-o să se prăjească pentru aproximativ două minute, apoi întoarce clătita și las-o să se prăjească și pe cealaltă parte aproximativ 30 de secunde. Continuă procesul până când termini restul aluatului. După ce ai terminat de prăjit clătitile, le poți umple cu orice fel de gem, în funcție de preferințe. De asemenea, se mai poate folosi ciocolata, nutella sau brânză cu stafide.