Cea mai bună rețetă de clătite. Trucul simplu care le face pufoase și savuroase

Ana Ionescu 14.05.2021, 09:52
Cea mai bună rețetă de clătite. Trucul simplu care le face pufoase și savuroase

Clătitile sunt un desert iubit de toată lumea. Se prepară ușor, sunt delicioase și se pot servi la micul dejun, în cazul în care ești pe grabă. Copiii le adoră, iar gospodinele le iubesc pentru că se prepară rapid. Pentru a fi însă gustoase, există un truc simplu care le face pufoase și savuroase.

Cea mai bună reteță de clătite. Cum le faci să fie pufoase

Mereu în căutare de noi rețete, gospodinele încearcă să își îmbunătățească preparatele. Cum clătitele sunt cel mai popular desert, trebuie să știi că se pot pregăti în numeroase feluri, iar cei mai iscusiți bucătari au anumite secrete pentru a le face pufose și savuroase. Iată mai jos cea mai bună rețetă de clătite:

Ingrediente:

200 grame făină

500 ml de lapte

6 ouă

100 ml apă minerală

50 grame unt topit

1 linguriță pastă de vanilie sau esență de vanilie

1 praf de sare

Cum se prepară clătitele pufoase și savuroase

Pune făina într-un bol, adaugă peste ea sarea și amestecă puțin ca să se omogenizeze. Adaugă ouăle și amestecă din nou până când obții un amestec omogen. După ce ai amestecat foarte bine compoziția, adaugă laptele treptat. Astfel, vei subția compoziția puțin câte puțin, evitând formarea de cocoloașe. După ce aluatul devine mai lichid, poți adăuga laptele rămas. Incorporează apoi apa minerală și amestecă ușor, apoi adaugă și untul topit, ușor răcit, iar la final pasta de vanilie. Lasă apoi amestecul să stea pentru o jumătate de oră.

Pentru a prăji clătitele, pune tigaia la încins și unge-o cu puțin ulei. Ia un polonic din aluat și adaugă-l în tigaie și mișcă tigaia astfel încât compoziția să se întindă omogen pe toată suprafața ei. Las-o să se prăjească pentru aproximativ două minute, apoi întoarce clătita și las-o să se prăjească și pe cealaltă parte aproximativ 30 de secunde. Continuă procesul până când termini restul aluatului. După ce ai terminat de prăjit clătitile, le poți umple cu orice fel de gem, în funcție de preferințe. De asemenea, se mai poate folosi ciocolata, nutella sau brânză cu stafide.

ea mai buna reteta de clatite. Trucul simplu care le face pufoase si savuroase
Cea mai buna reteta de clatite. Trucul simplu care le face pufoase si savuroase

Sfaturi de care trebuie să ții cont pentru a obține clătite pufoase

  • Folosește făină cu mai puțin gluten
  • Nu mixa foarte mult ingredientele. Cu cât le amesteci mai mult se eliberează mai mult gluten din făină.
  • Combină mai întâi ingredientele uscate într-un bol și pe cele lichide în alt bol. Amestecă-le apoi treptat pentru a evita formarea cocoloașelor
  • La clătitele americane, folosește lapte bătut în loc de lapte dulce pentru a obține clătite mai pufoase. Laptele bătut conține mai mulți acizi care vor acționa ca praful de copt și vor da o altă textură clătitelor
  • Măsoară aluatul pe care îl torni în tigaie cu polonicul pentru a obține clătite egale.
  • Întoarce-le doar o dată. Cu cât le vei prăji mai mult cu atât textura lor se va întări

 

 

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe