Alegeri parlamentare 2020. Marele absent de pe listele alegerilor parlamentare. Personajul celebru a fost eliminat de partid?

Cristian Cojocaru 30.11.2020, 15:33
Alegeri parlamentare 2020. Marele absent de pe listele alegerilor parlamentare. Personajul celebru a fost eliminat de partid?

Alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 intră pe ultima sută de metri. Acest lucru aduce și schimbări nu numai pregătiri în linie dreaptă. Listele alegerilor parlamentare se scurtează se pare, din cauza mai multor candidați care vor fi absenți.

Marele absent de pe listele alegerilor parlamentare

Pregătirile pentru alegerile parlamentare sunt în toi. Astfel că pe listele alegerilor parlamentare care vor avea loc în data de 6 decembrie 2020, anumiți candidați nu se mai regăsesc. În urma votului secret exprimat, PSD Galați a stabilit candidații pentru funcțiile de parlamentari. Deputatul protagonist al mai multor scandaluri din Parlament, Nicolae Bacalbașa, medic de profesie, nu se mai regăsește pe listele alegerilor parlamentare.

Dintr-un total de doi senatori și cinci deputați pe care PSD Galați îi are în momentul de față în Parlament, doar deputatul Mărgărit Mitică-Marius mai ocupă un loc eligibil, în Camera Deputaților. Deputatul Laura Georgescu se află pe locul doi la Senat. Astfel, lista la Senat este cuprinsă din Marius Humelnicu, city manager al municipiului Galați, Laura Georgescu pe poziția a doua, pe pziția a treia este plasat Butunoi Ionel-Daniel, în vârstă de 45 de ani , senator la legislatură între anii 2012 – 2020.

Clasamentul este continuat de Cornel Hamza, de 66 de ani, fost vicepreședinte al CJ și fost primar al comunei Ivești, pe cel de-al patrulea loc, iar pe locul cinci, se află Silviana Ciupercă, director al Colegiului Tehnic ”Aurel Vlaicu” și consilier local. Cea de-a șaptea poziție este ocupată de Ștefan Voinea, în vârstă de 35 de ani, consilier juridic al Primăriei Galați și totodată, prim-vicepreședinte al TSD Galați.

Lista Camera Deputaților este formată din Viorica Sandu, Aurel Nechita pe poziția a doua. Cel de-al treilea loc este ocupat de către Mărgărit Mitică-Marius, Gidei Laurențiu-Viorel pe locul patru, și Georgescu Puiu-Lucian este amintit pe cea de-a cincea poziție. Avocatul Naggar Andreea Anamaria este pe locul șase, iar locul șapte este reprezentat de către Costea Marceal Daniela, economist și consilier local, repectiv poziția a opta fiind ocupată de Nechifor Alexandru. La alegerile din 2016, PSD a obținut două mandate de senator și cinci de deputat.

Medicul Bacalbașa, amator de scandaluri în Parlament
Medicul Bacalbașa, amator de scandaluri în Parlament

Medicul Bacalbașa, amator de scandaluri în Parlament

Deputatul Nicolae Bacalbașa este cunoscut datorită scenelor sale din Parlament.

„Vreau sa spun ca data trecuta cand nu a vrut sa plece 10 minute de la microfon, mirosea violent a alcool. Acum nu l-am mirosit, nu stiu, dar dupa discursul sau pot sa spun, ca medic, cu toata responsabilitatea, ca aceasta se numeste din punct de vedere psihiatric delir, iar din punct de vedere al lumii din care provin se numeste marlanie”, l-a atacat Bacalbașa pe Florin Roman, liderul deputaților PNL, într-o ședință de plen.

O altă scenă a deputatului a fost atunci când, într-o ședință în cadrul Parlamentului, a folosit un termen nazist, care făcea trimitere către președintele Klaus Iohannis. Deputatul minorității germane, Ovidiu Gant, a acuzat o campanie de discretirare a etniei germane. Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și-a cerut scuze față de Iohannis pentru ieșirea rasistă a colegului său.

Unul dintre cele mai controversate gesturi ale lui Nicolae Bacalbașa este reprezentat momentul când i-a spus Ralucăi Țurcan că va face fractură, afirmație care a fost precedată de semnuri obscene. Parlamentarii USR au părăsit ședința în plen la acea vreme, în urma reacției deputatului.

„Da cu labele, vezi ca faci fractura, vezi domnisoara ca faci fractura si pe urma nu mai poti sa… votezi”, a spus deputatul PSD.

Deputatul fără frică, a reușit să primească și o amendă de la CNCD în valoare de 6.000 lei pentru discriminare. Acesta a afirmat:

„No!… Sa fie clar!!! Chinezii au luat virusul de la lilieci, noi o sa-l luam de la ciorile noastre”, potrivit ziare.com .

Urmăriți Impact.ro și pe