Ce va trebui să faci ca să intri în România. Nelu Tătaru e gata să ia decizia

Rădulescu Valentin 23.09.2020, 14:44
Ce va trebui să faci ca să intri în România. Nelu Tătaru e gata să ia decizia

Pandemia cu noul tip de virus a făcut ca multe țări să apeleze la restricții dure pentru oamenii din afară. Acestea au impus în principal testarea obligatorie a persoanelor care vor să intre în țară, lucru care se poate face și la noi în curând. Ministrul Sănătății a făcut recent declarații cu privire la modul în care vor intra oamenii veniți din țările străine în România.

Ce vei fi nevoit să faci ca să intri în România? Anunțul lui Nelu Tătaru

Nelu Tătaru a vorbit miercuri despre faptul că oamenii care intră în România s-ar putea să fie obligați să efectueze testul pentru Covid-19. Propunerea de testare pentru cei care vin în România din țările străine, urmează să fie făcută de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Totodată, lista țărilor pentru care se va introduce această măsură, nu este deocamdată știută.

„Avem în discuție la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică, urmând să propunem CNSU și Guvernului o astfel de decizie”, spune ministrul Sănătății, potrivit digi24.ro.

De asemenea, acesta a fost întrebat și despre cine ar urma să plătească pentru efectuarea testelor. Ministrul susține că cel care va dori să intre în țară suportă și costurile. „Acel care se întoarce în țară”, mai spune Nelu Tătaru.

Ce va trebui să faci ca să intri în România. Nelu Tătaru e gata să ia decizia
Ce va trebui să faci ca să intri în România. Nelu Tătaru e gata să ia decizia

Ministrul sănătății, vizită la centrul modular pentru copii

Nelu Tătaru a făcut și o vizită în această dimineață la centrul modular pentru copiii cu boli grave, situat la Institutul Clinic Fundeni. Însoțit de secretarul Andrei Baciu, acesta s-a dus să vadă cum stau lucrurile.

În urmă cu puțin timp, Tătaru a vorbit și despre cifrele cauzate de Pandemie. Acesta este de părere că în primul rând trebuie respectate regulile, iar dacă ceva nu merge bine, atunci se vor impune și alte scenarii, aflate deja în evaluare.

„Eu spun să nu ne gândim la previziuni sumbre. Să ne gândim că fiecare dintre noi trebuie să respectăm precauţiile. Evaluarea şcolii o putem face la sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii ocotmbrie. Evaluăm cele 7 şi apoi cele 14 zile de la începutul şcolii. Cred că trebuie să ne gândim în primul rând la reguli, să respectăm aceste reguli. Suntem totuşi într-un an pandemic pe care trebuie să îl gestionăm, un an diferit faţă de alţi ani. Am avut un început de an diferit, vom avea şi scrutin electoral diferit”, a mai spus Nelu Tătaru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI