Ce urmează pentru Simona Halep după abandonul de la Wimbledon. Ce mai poate face înainte la Jocurile Olimpice

Ana Ionescu, Anca Lupescu 25.06.2021, 14:28
Ce urmează pentru Simona Halep după abandonul de la Wimbledon. Ce mai poate face înainte la Jocurile Olimpice

Simona Halep s-a retras de la Wimbledon după ce s-a accidentat la gambă. Sportiva este nevoită stea departe de terenul de tenis o perioadă pentru a se recupera. Urmează însă o competiție foarte importantă Simona la Jocurile Olimpice, în care sportiva își pune speranțe mari.

Ce mai poate face Simona Halep înainte de Jocurile Olimpice

Simona Halep se recuperează după abandonul de la Wimbledon de aproape o lună și jumătate. Urmează apoi o altă competiție importantă pentru sportiva, participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care va avea loc în perioada 24 iulie – 1 august. Ultimul meci pe care Simona l-a susținut a fost pe 12 mai, la Roma, cu Angelique Kerber, când s-a și accidentat la gambă.

”Cu tristețe anunț că mă retrag de la acestă ediție a turneului de la Wimbledon din cauză că nu m-am putut recupera complet după accidentarea la gambă.
Am dat totul pentru a putea juca la Wimbledon. Acum doi ani am trăit momente speciale aici. Eram entuziasmată și onorată să revin pe teren ca deținătoare a trofeului.

Din păcate, corpul meu nu a cooperat și trebuie să amân revenirea la Wimbledon pentru anul următor. Recunosc că sunt foarte dezamăgită din cauza acestei situații. Această perioadă a fost dificilă pentru mine, să ratezi două turnee majore (n.r. Simona Halep a ratat și Roland Garros din cauza aceleiași accidentări) reprezintă o provocare atât din punct de vedere fizic, cât și mental.

Vom vedea ce ne rezervă viitorul, dar sper că această încercare mă va face mai puternică atât ca om, cât și ca sportiv. Mulțumesc tuturor celor de la Wimbledon pentru înțelegere și pentru susținere ”, a scris Simona Halep, pe Instagram, despre retragerea de la Wimbledon.

Până la Jocurile Olimpice însă, Simona va sta pe tușe aproape două luni, iar această pauză i-ar putea afecta performanța. Ca se antreneze pentru Jocurile Olimpice, Simona ar putea să participe la turnee mici, de WTA 250, de la Bastad, Hamburg, Praga, Lausanne sau Budapesta. Dintre acestea, doar în Cehia jocurile se vor desfășura pe pe hard, suprafață pe care se vajuca și la Jocurile Olimpice.

Ce urmeaza pentru Simona Halep dupa abandonul de la Wimbledon. Ce mai poate face inainte la Jocurile Olimpice
Ce urmeaza pentru Simona Halep dupa abandonul de la Wimbledon. Ce mai poate face inainte la Jocurile Olimpice

Simona Halep vrea aurul la Jocurile Olimpice

Simona Halep își pune mari speranțe în competiția de la Tokyo. Sportiva a declarat în repetate rânduri vrea aducă acasă o medalie de aur de la Jocurile Olimpice. Consideră o astfel de performanță i-ar completa cariera în care a câștigat 22 de titluri în circuitul WTA.

”O medalie de aur la Jocurile Olimpice ar închide o cutiuță, care este carierea mea de până acum. Vreau să fiu și portdrapel. În planul meu este să joc și la Jocurile Olimpice din 2024”, declara Simona Halep, la emisiunea Așii Tenisului de la Digi Sport, în martie.

La Jocurile Olimpice, Simona își dorește să joace în toate cele trei probe, simplu, dublu și dublu mixt, pentru a-și spori performanțele.