Ce trebuie să ofere, de fapt, un hotel de 5 stele. Puţine unităţi de cazare au aşa ceva

Ioana Bucur 18.06.2022, 09:26
Ce trebuie să ofere, de fapt, un hotel de 5 stele. Puţine unităţi de cazare au aşa ceva

Cine nu visează la o vacanță într-un resort de lux? Dorința devine realitate doar pentru cei norocoși, care au, în primul rând, un buget suficient de mare cât să le ofere acest răsfăț. Dar care este, de fapt, diferența dintre patru și cinci stele? Află ce trebuie să aibă un hotel de cinci stele. În realitate, puține unități de cazare au așa ceva.

Detaliile fac diferența. Ce oferă un hotel de cinci stele

Odată alese perioada și destinația, oamenii încep căutarea locului în care să se cazeze pe durata vacanței. În cazul celor mai mulți, criteriile pentru alegerea variantei finale se concentrează, în principal, pe costuri. Abia apoi urmează fotografiile din interior și recenziile lăsate de turiști pe site-urile de specialitate.

La noi în țară, Ministerul Turismului este instituția care stabilește numărul stelelor fiecărei unități de cazare, printr-un act normativ. Acestea reprezintă o garanție pentru clienți cu privire la faptul că serviciile și facilitățile oferite au fost evaluate conform unor criterii.

Nu este deloc ușor ca un hotel să primească toate cele cinci stele. În primul rând, unitatea trebuie să aibă personal special care să asiste clienții, să aibă recepție 24 de ore din 24, camere de o persoană cu o suprafață de cel puțin 16 metri pătrați, iar cele duble, măcar 20 de metri pătrați. În plus, curățenia, finisajele, mobilierul și lenjeria să fie de cea mai bună calitate.

La capitolul servicii, lenjeria de pat și prosoapele din baie se schimbă o dată la două zile, cel mult. Un hotel de cinci stele trebuie să aibă și o sală în care să se servească mesele, un restaurant, un bar, dar și room service. Echipa din bucătărie are obligația să ofere și meniuri speciale – vegane și vegetariene. În plus, întregul personal va vorbi cel puțin o limbă de circulație internațională.

Nu poate exista cameră din care să lipsească aerul condiționat, saltele de calitate, minibar, TV cu cablu și internet. Oaspeților li se pun la dispoziție o serie de beneficii: parcare cu valet, iar în hotel sau în imediata apropiere a acestuia trebuie să existe saloane de înfrumusețare, centre SPA și magazine.

Ce trebuie să ofere, de fapt, un hotel de 5 stele. Puţine unităţi de cazare au aşa ceva

Metoda „vacanța”, o înșelătorie online

Acum, în plin sezon de pregătiri pentru vacanțele de vară sau simple excursii de un weekend, mulți sunt păcăliți cu „escrocheria vacanța”. Hackerii știu prea bine că oamenii sunt tentați să cumpere cele mai ieftine pachete de vacanță. Dacă vrei să fii sigur că ai dat de o ofertă reală și nu de o capcană ce te va lăsa fără bani și fără excursie, trebuie să fii atent la câteva detalii.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a transmis că o agenție reală de turism e obligată mereu să ofere toate detaliile referitoare la biletele de avion, cazare și masă.

„Escrocheria vacanța” este cât se poate de simplă. Hoții își atrag victimele în capcană cu prețuri foarte mici, care par a fi oferte de nerefuzat. De regulă o parte din taxe nici măcar nu sunt menționate, iar călătorul ajunge la aeroport și ulterior la cazare și află că suma totală e, de fapt, mult mai mare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...