Ce trebuie să faci dacă vrei să mergi acasă, la părinți, de Paște. Poliția a dat răspunsul

Redacția IMPACT 08.04.2020, 14:50
Ce trebuie să faci dacă vrei să mergi acasă, la părinți, de Paște. Poliția a dat răspunsul

Poliția Română a oferit un răspuns legat de Sărbătorile Pascale. În mod tradițional, mulți români alegeau, la fel ca-n alți ani să își viziteze părinții. Fie să celebreze această sărbătoare foarte importantă, din viața oricărui creștin, alături de familie, printr-o masă festivă clasică. În acest an, obiceiul ar putea ajunge să fie interzis, dacă nu sunt respectate anumite măsuri.

Ce trebuie să faci dacă vrei să mergi acasă, la părinți, de Paște

Ce trebuie să faci dacă vrei să mergi acasă, la părinți, de Paște. Poliția a dat răspunsul (2)
Paștele ortodox va pica, în acest an, pe data de 19 aprilie 2020, iar catolicii îl sărbătoresc cu o saptămână înainte

Poliția a anunțat ce trebuie să faci dacă vrei să mergi acasă, la părinți, cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Autoritățile au avertizat și în ceea ce privește această tradiție, la care mulți dintre cetățeni nu vor dori să renunțe așa ușor. Deși în prezent ne aflăm în plină criză sanitară, există o metodă prin care vă puteți vizita rudele, fără a încălca regulile impuse de ordonanțele militare.

Poliția a oferit răspunsul

În acest an, Paștele catolic și cel ortodox se sărbătoresc la o săptămână diferență, pe data de 12 aprilie, și respectiv pe 18 aprilie. Oamenii legii au făcut în acest sens un anunț cât se poate de clar, pe contul oficial de Facebook al Poliției Române. Cei care intenționează să își viziteze rudele cu ocazia Sărbătorilor Pascale, fără a ține cont de regulile stricte, pot avea parte și de un control neașteptat, din parta oamenilor legii. Mai mult, a fost explicat foarte clar ce se va întâmpla dacă sunteți surprinși pe stradă, fie în trafic, în drum spre părinți.

„Mult nu mai este și o să urmeze întrebări de genul: Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște? Desigur. Conform ordonanței militare trebuie să ai asupra ta cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 4, motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave. Dar nu uita că aici nu sunt incluse vizitele în ziua de Paște.” a fost mesajul transmis de Poliția Română, pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe