Ce trebuie să faci dacă ai RCA la City Insurance. Află cine va plăti daunele auto

Nicu Stan 20.09.2021, 16:05
Ce trebuie să faci dacă ai RCA la City Insurance. Află cine va plăti daunele auto

Ce trebuie să faci dacă ai RCA la City Insurance. Află cine va plăti daunele auto, în contextul în care City Insurance a intrat în faliment. Ce trebuie să facă un șofer dacă are dosar de daună RCA de la City Insurance pentru a putea fi despăgubit.

ASF garantează service-urilor auto că își vor primi banii pe lucrările efectuate clienților City Insurance. Ce faci dacă faci accident cu o mașină cu RCA la compania falimentară

Unele dintre service-urile auto refuză să mai facă reparații celor care au polițe RCA încheiate de la City Insurance, de teamă că nu își vor mai recupera banii după ce compania a intrat în faliment.

De asemenea, ca urmare a falimentului City Insurance, principalii rivali de pe piața RCA au crescut semnificativ prețurile polițelor. De asemenea, brokerii nu vor, însă, clienții City Insurance, pe motiv ca cei mai mulți dintre ei au mașini ieftine care au la activ mai multe accidente.

Daniel Apostol, purtatorul de cuvant al ASF
Daniel Apostol, purtatorul de cuvant al ASF

Prețurile la RCA, mari

Spre exemplu, pe 8-9 septembrie, pentru un Volkswagen Jetta, având ca șofer o persoană de 50 de ani, prețul asigurării cu decontare directă era de 380 de lei, iar după numai 3 zile prețul ajunsese la 527 de lei.

De asemenea, românii care încearcă acum să încheie asigurări RCA la mașinile lor se plâng că prețul ofertelor a crescut substanțiabil.

De ce par prețurile la RCA mari

Brokerii spun însă că mai există un motiv pentru care multora dintre cei care vor să cumpere acum un RCA li se pare că prețurile au explodat. Cei mai mulți dintre clienții City Insurance nu se mai interesau și de alte asigurări la alte companii.

Aceștia spuneau de la bun început că doresc cea mai ieftină poliță, fără a afla și celelalte oferte, care erau mai scumpe. Astfel, acum, când sunt obligați să caute mai mult, observă o creștere semnificativă față de ceea cu ce erau ei obișnuiți.

Cum îți recuperezi banii dacă vrei să renunți la RCA-ul de la City Insurance

De asemenea, Daniel Apostol, purtător de cuvânt al ASF, a spus la Antena 3 ce trebuie să facă românii care au deja polițe încheiate la City Insurance și cum pot renunța la ele.

”Are un termen de maturitate și dacă este valabilă și posesorul poliței vrea să renunțe la acest asigurător, merge și denunță această poliță. Dar cum? Întâi se asigură că respectă legea, adică își asigură cu RCA autovehiculul la un alt asigurător, ia o nouă poliță, după care merge și denunță polița veche, renunță la ea și cere Fondului de Garantare a Asiguraților recuperarea sumei rămasă neacoperită din termenul de maturitate”, a explicat Daniel Apostol.

Ce faci dacă ai fost implicat în accident cu un client City Insurance

Purtătorul de cuvânt al ASF a explicat ce facem în cazul în care suntem implicați într-un accident cu un șofer care are autovehiculul asigurat la City Insurance.

”Facem exact același lucru pe care l-am fi făcut dacă eram în continuare la asigurătorul enunțat. Adică mergem să facem constatarea de daună, se înregistrează această daună la Fondul de Garantare a Asiguraților și, din fericire, pentru că Fondul de Garantare nu este City, posesorul de poliță care are această daună înregistrată are garanția că Fondul de Garantare va efectua plățile”, a precizat Daniel Apostol.

Service-urile își recuperează banii de pe lucrările făcute clienților Citi Insurance

Ceea ce ar trebui să știe service-urile care refuză să repare mașinile clienților City este că își vor recupera banii, întrucât sumele vor fi plătite de Fondul de Garantare după retragerea de către ASF a autorizației de funcționare a comapniei.

”Din momentul în care la City, ASF a retras autorizația de funcționare și FGA preia aceste dosare de daune, FGA nu este City. Service-ul are garanția că Fondul de Garantare va plăti dauna pe care o are înregistrată. Și va plăti lucrările. De altfel, practica de până acum în care service-urile își încasau bani foarte târziu, nu va mai fi. Fondul de Garantare va plăti service-urilor contravaloarea reparațiilor efectuate”, a mai precizat Daniel Apostol pentru sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe