Oficial: s-a luat decizia pentru City Insurance. Ce se întâmplă cu firma la care sunt asigurați trei milioane de români

Nicu Stan 17.09.2021, 19:44
Oficial: s-a luat decizia pentru City Insurance. Ce se întâmplă cu firma la care sunt asigurați trei milioane de români

Anunțul despre City Insurance a fost făcut oficial. Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis retragerea autorizației de funcționare a Societății Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., precum și constatarea stării de insolvență a companiei. Compania era liderul de piață în domeniul asigurărilor RCA având peste 3 milioane de asigurați.

ASF a anunțat decizia în ceea ce privește City Insurance. La ce să se aștepte cele trei milioane de asigurați

Compania City Insurance a rămas fără autorizație de funcționare, aceasta fiindu-i retrasă de Autoritatea de Supraveghere Financiară. În plus, ASF a respins și planul de finanțare pe termen scurt și planul de redresare, pentru companie urmând falimentul. City Insurance era liderul de piață în domeniul asigurărilor RCA, având aproximativ 3 milioane de clienți.

ASF mai arată că nu a fost făcută dovada documentată a modului în care City Insurance S.A. va deține permanent fonduri proprii eligibile pentru a acoperi cerința de capital de solvabilitate și cerința de capital minim și lipsa fondurilor proprii de bază eligibile, ținând cont de inexistența vărsământului la capitalul social.

City Insurance are 3 milioane de clienti, fiind liderul pietei RCA
City Insurance intra in faliment

Solvabilitatea societății, în continuă deteriorare

De asemenea, a rezultat că Planul de finanțare pe termen scurt și Planul de redresare nu sun bune.

”Sunt în mod evident neadecvate și nu asigură restabilirea situației financiare a societății și, pe de o parte, solvabilitatea societății este în continuă deteriorare iar, pe de altă parte, societatea se află în incapacitate vădită de plată”, se arată într-un comunicat al ASF.

City Insurance a intrat în administrare specială în iunie

În plus, Consiliul Autorității a decis să se retragă autorizația de funcționare a City Insurance S.A., constatarea stării de insolvență și promovarea de către Autoritate a cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva societății.

În plus, în luna iunie, City Insurance a intrat în administrarea specială a Fondului de Garantare al Asiguraților, informa Autoritatea de Supraveghere Financiară și a primit o amendă de aproape trei milioane de lei pentru neregulile constate și trebuia să vină cu planul de finanţare și redresare. De asemenea, toți cei opt membri ai conducerii au fost sancționați de ASF cu câte un milion de lei și li s-a retras aprobarea de a mai fi membrii în conducerea societății.

Ce înseamnă City Insurance pe piața RCA

City Insurance este liderul pieței asigurărilor RCA, iar împreună cu societatea de pe locul doi deține aproximativ 75% din piața RCA.

Compania City Insurance oferă polițe RCA cu prețuri mai mici, sub cele ale concurenței. Ca urmare a veniturilor raportat la daune a creat probleme, care s-au văzut în despăgubirile lente și în problemele legate de soluționarea dosarelor de daună.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe