Ce trebuie să facă românii cu centrale termice. Soluția ieftină care te scapă de facturile uriaşe

Cătălina Burghelea 15.10.2021, 13:22
Ce trebuie să facă românii cu centrale termice. Soluția ieftină care te scapă de facturile uriaşe

Facturile tot mai mari la gaze și curent îi aduc pe români în pragul disperării. Sunt nevoiți să facă și mai multe economii față de anii trecuți, pentru a-și putea plăti utilitățile. Dacă te numeri printre proprietarii de apartamente care au centrală termică în casă, iată ce soluție ieftină te scapă de costuri uriașe.

Măsura urgentă pe care trebuie să o iei

Mai mulți experți britanici au găsit o metodă simplă prin care să economisești bani în fiecare lună, dacă ai centrală termică de apartament. Este un sfat de milioane pentru românii care au ales să-și încălzească locuința în acest mod. Astfel, vei plăti mai puţin la facturile de energie electrică şi gaz. Potrivit specialiștilor din Marea Britanie, trucul este ieftin, costă doar 3 lire, dar are un efect incredibil! Poate reduce costul facturilor cu peste 200 de lire!

Soluția simplă te scapă de facturile uriașe

Norton Finance a dezvăluit soluţia simplă prin care toţi cei care au centrale termice să plătească mai puţin în sezonul 2021-2022. Este vorba despre izolrea locuinței. Această metodă te va ajuta să reduci semnificativ facturile la energie electrică şi gaze, care și așa vor fi destul de mari iarna aceasta.

Compania spune că metoda simplă presupune utilizarea unor dispozitive speciale de excludere, care acționează efectiv ca o garnitură, pentru a împiedica pătrunderea aerului rece prin golurile din jurul ferestrelor, ușilor și coșurilor de fum. Astfel, dacă ții aerul rece afară, va trebui să pornești mai rar încălzirea. Asta înseamnă că vei consuma mai puțină energie. Banii pe care trebuia să-i scoți din buzunar pentru plata facturilor pot sta foarte bine în portofol. Sau poți face orice altceva cu ei.

Centralele termice vor trebui inlocuite curand

Poți economisi sume considerabile

Norton Finance mai are un pont. Specialiștii britanici recomandă cumpărarea aceste dispozitive și asamblate cu ușurință doar lipindu-le în zonele în care simți aerul rece. Ca să-ți faci o idee, 10 metri de bandă autoadezivă poate fi găsită la doar 2,89 lire sterline, susține sursa citată. Norton Finance estimează că dacă îți protejezi casa de curenții de aer, ai putea economisi până la 215 de lire sterline.

Experții britanici caută soluții disperate, pentru a face față crizei energetice. Țara se află într-un punct critic, cu facturi la gaz și electricitate în creștere. Plafonul prețurilor la energie tocmai a crescut, iar asta se traduce prin majorarea facturilor la energie pentru 15 milioane de gospodării.

Consumul de gaze și energie crește semnificativ în sezonul rece

Nici România nu o duce deloc bine. În țara noastră, prețul gazelor naturale a atins maximul istoric în august. Raportarea noile prețuri ale gazelor naturale medii pentru populație la salariul mediu al românilor a dus la o erodare semnificativă a puterii de cumpărare a consumatorilor.
Temperaturile au scăzut semnificativ, în ultima perioadă, determinându-i pe românii cu centrale termice de apartament să dea drumul la căldură. Şi cum în sezonul rece consumul creşte, buzunarele românilor vor fi afectate semnifictaiv. Specialiştii se aşteaptă ca prețurile gazelor naturale să atingă niveluri record în această iarnă.

„Există un risc real ca Europa să intre în sezonul de iarnă cu stocuri reduse, ceea ce este de natură să influențeze prețurile.”, au declarat analiștii de la ING pentru Reuters.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...