Ce trebuie să ai neapărat pe masa de Revelion pentru a atrage abundența. Așa vei avea un an nou îmbelșugat

Andrei Simion, Iancu Andreea 30.12.2022, 22:43
Ce trebuie să ai neapărat pe masa de Revelion pentru a atrage abundența. Așa vei avea un an nou îmbelșugat

Dacă vrei ca noul an să fie unul îmbelșugat, trebuie neapărat să ai pe masa de Revelion unele alimente ce atrag abundența și să te ferești de altele ce aduc ghinion în plan financiar, dacă sunt consumate la trecerea dintre ani.

Tipurile de carne recomandate la masa de Revelion

Se spune că cine mănâncă pește la masa de Revelion trece cu ușurință de eventualele dificultăți ce ar putea apărea în noul an. Însă, atenție! Se mai spune că cine nu servește peștele întreg își fragmentează norocul. Tot cu această ocazie sunt recomandate și icrele, ce simbolizează belșugul, bogăția și prosperitatea în anul ce vine.

De asemenea, carnea de porc și cea de curcan atrag prosperitatea. Pe de altă parte, despre carnea de pui se spune că simbolizează sărăcia și că atrage ghinionul la trecerea dintre ani.

Ce trebuie sa ai neaparat pe masa de Revelion pentru a atrage abundenta. Asa vei avea un an nou imbelsugat
Mere. Foto: unsplash.com

Alte alimente ce atrag prosperitatea de Revelion

Merele și alte fructe

Totodată, merele, smochinele, rodiile și alte fructe rotunde simbolizează fertilitatea și prosperitatea, astfel că sunt recomandate pe masa de Anul Nou.

În unele țări, precum Spania, există obiceiul de a mânca 12 boabe de struguri la trecerea dintre ani, astfel încât să urmeze 12 luni pline de belșug și sănătate.

Mazărea și lintea

Nu doar fructele, ci și alte alimente rotunde reprezintă un simbol al prosperității, deoarece aduc aminte de monede. Mazărea sau lintea sunt recomandate pe masa de Revelion. La fel și pâinea de porumb sau porumbul consumat în orice fel, deoarece acesta simbolizează aurul și bogăția.

Tortul de Revelion

Tortul ar trebui să fie nelipsit de pe masa de Revelion, la fel ca la orice eveniment fericit – aniversare, nuntă sau botez, pentru că acesta este un simbol al veșniciei. La fel de importantă este și șampania. Această băutură simbolizează succesul, astfel că atrage belșugul în anul ce vine, precum și împlinirea dorințelor.

Urmăriți Impact.ro și pe