Ce ține Sofia Vicoveanca în traista pe care o poartă mereu pe scenă. Detaliul surprinzător

Elena Avramescu 05.08.2020, 18:13

Sofia Vicoveanca, în vârstă de 78 de ani, este una dintre cele mai îndrăgite artiste de muzică populară. Chiar dacă în toată această perioadă în care n-a mai putut activa în domeniul muzical, artista și-a găsit alte îndeletniciri pentru a se menține ocupată.

Ce ține Sofia Vicoveanca în traistă

Îndrăgita interpretă de muzică populare a decis să împărtășească cu fanii ei o informație cerută insistent, și anume ce se află în interiorul traistei pe care o poartă tot timpul pe scenă.

”Țin apă, medicamente, agrafe și 10 lei…Eram la un spectacol într-un cămin cultural dintr-un sat din Botoşani. După ce am cântat, pe scenă a urcat un bătrânel care mi-a spus că am cântat la nunta fiicei sale şi mi-a dat o bancnotă de 10 lei ca să îmi iau o ciocolată. Am zis că dumnealui are mai mare nevoie de acei bani decât mine, dar nu a vrut să-i ia înapoi astfel că am jurat că nu voi cheltui acei 10 lei câte zile voi avea. Şi eu mă ţin de cuvânt”, a spus Sofia Vicoveanca pentru Click.

Pentru că nu a putut să mai concerteze, Sofia Vicoveanca s-a odihnit pe îndelete, scris poezii și chiar a înregistrat melodii noi, fiindcă pregătește un nou album pe care de-abia așteaptă să-l prezinte fanilor. Aceasta considetă că artiștii sunt cei mai afectați în această perioadă și a mărturisit că momentan a cântat doar la un eveniment privat mic.

Ce ține Sofia Vicoveanca în traista
Ce ține Sofia Vicoveanca în traista

„Am cântat într-un singur loc, la un cumătru, dar a fost puțină lume, s-a păstrat distanța. Duminică o să  cânt, o să fiu pe scenă la Botoșani. Dar va fi la fel, puțină lume și la distanță. Mi-a lipsit foarte mult cântatul. E greu să nu te mai poți exprima artistic așa cum trebuie.

În pandemie am stat în casă, cuminte. Am scris, am înregistrat piese. Până acum am înregistrat patru melodii din 20 de melodii pentru un album nou. Va fi gata probabil de Sărbători. Nu mă grăbesc. Noi, artiștii, am fost cei mai oropsiți. Să nu cânți pentru public atâta vreme. E foarte greu. Consider că am pierdut un an. Oamenii s-au înrăit. Eu stau la bloc, dar am mai fost și la căsuța mea de la Vicov. La bloc nu pot cânta. A fost greu„, a mai povestit artista.

Urmăriți Impact.ro și pe