Ce tic nervos avea Ceaușescu. Un fost consilier al dictatorului a scos la iveală detalii nebănuite

Diana Radu 03.02.2020, 20:50
Ce tic nervos avea Ceaușescu. Un fost consilier al dictatorului a scos la iveală detalii nebănuite

Un fost consilier al lui Nicolae Ceaușescu a scos la iveală un detaliu neștiut despre fostul lider comunist. Potrivit lui Petre Gigea-Gorun, care în prezent este scriitor și are peste 40 de cărți publicate, Ceaușescu avea un tic nervos. Iată ce obișnuia să facă în mod constant, pe sistem nervos, dictatorul.

 Un secret bine păstrat atâția ani despre Ceaușescu,a ieșit la iveală. Ce tic avea dictatorul?

Petre Gigea-Gorun a îndeplinit în timpul erei comuniste mai multe funcții. Mai exact, acesta a fost primar în Craiova, prim-vicepreşedinte al Consiliului Popular Dolj, consilier al lui Nicolae Ceaușescu, guvernator al României la FMI şi BM, ministru de finanţe, ambasador al României la Paris și ambasador la UNESCO. Așadar, s-a aflat în toți acești ani foarte aproape de Nicolae Ceaușescu, iar astfel a reușit să afle mai multe aspecte neștiute despre dictator, precum faptul că are un tic nervos, și anume se uita prea des la ceas. De asemenea, acesta a mai observat că Ceaușescu nu a purtat niciodată verighetă.

ceausescu, tic, secret
Un secret bine păstrat atâția ani despre Ceaușescu,a ieșit la iveală

„Pe pereţii biroului său erau două tablouri de Theodor Aman, „Hora Unirii de la Craiova“ şi „Mihai Viteazul primind solii turci cu daruri din partea sultanului Mehmet“. Din acest birou mare se intra într-o sufragerie, acolo unde familia Ceauşescu, în jurul orei 13.00, lua masa de prânz şi, cum spuneam, apoi el dormea. Stabilea însă pentru după-amiază întâlniri cu demnitari de partid şi de stat şi era de o punctualitate nemţească, adică respecta ora la care te chema. Ca şi la şedinţe, unde era extrem de punctual. Avea un tic nervos, se uita mereu la ceas să vadă ce oră este… Avea un ceas rusesc, obişnuit. Nu purta verighetă, nu ştiu care a fost explicaţia”, a dezvăluit fostul consilier al lui Nicolae Ceaușescu.

Dictatorul Nicolae Ceaușescu avea obiceiul de a se uita de nunumărate ori la ceas, mai ales în timpul ședințelor susținute în biroul său cu cei mai importanți demnitari, în care discutau problemele României. Așadar, se poate spune că erau niște ședințe pentru Ceaușescu, din moment ce era cu ochii pe ceas ca pe butelie.

Urmăriți Impact.ro și pe