EXCLUSIV

Ce tarif are Rona Hartner. Suma cerută pentru un show nu e deloc mică. „Depinde de ceea ce se cere de la mine” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 01.07.2022, 17:27

Rona Hartner spune că tariful ei depinde mult și de propunerile venite din partea impresarilor, și de starea ei de spirit. „Pot cere și 10.000 de euro pentru un singur show, dar pot veni să cânt și gratis. Depinde de împrejurări și de ceea ce se cere de la mine!”.

„Depinde și de împrejurări, și de ceea ce se cere de la mine”

La cei 49 de ani ai săi Rona Hartner, actriță și solistă româncă care a cunoscut succesul scenei și în Occident, nu doar la noi, admite că nu s-a ghidat întotdeauna după dictatura banilor în propria carieră.

„Pot cere 10.000 de euro pentru un concert amplu, cu desfășurări de trupe, care să implice și acompaniamentul fanfarei mele, sau pot cânta gratuit, de ce nu? Totul depinde la mine de starea de spirit, dar și de propunerea primită de la un impresar la altul. Repet, depinde și de împrejurări, și de ceea ce se cere de la mine!

Una e atunci când mă pornesc cu fanfara mea din Franța, unde am cel puțin nouă colegi, și alta cu un taraf de patru muzicieni din România, cu care colaborez la diverse showuri. Prețurile mele variază, dar vă asigur că spectacolele mele nu lasă pe nimeni indiferent! Garantez asta!”, a declarat ea pentru impact.ro.

Extrem de talentată în interpretarea muzicii țigănești, dar și în cea gospel sau de jazz, Rona Hartner a reușit până acum să-și construiască cu răbdare o carieră solidă în domeniu. Una care i-a permis să trăiască mai mult decât decent în zona de sud a Franței, acolo unde-o crește și pe Sumalya, fetița sa din prima căsătorie.

Revenită pentru doar 48 de ore în România ca urmare a unei propuneri extrem de surprinzătoare, dar care i-a „căzut cu tronc”, Rona Hartner își justifică alegerile și prin această escapadă recentă în țara sa natală.

„Am revenit acasă după mai bine de doi ani și jumătate. Mi-a făcut plăcere, de fapt o imensă plăcere. Mai ales că nu am pierdut nici măcar un ceas fără a mă distra la maxim. Și când mă gândesc că inițial am ezitat, ba chiar am fost la un pas să refuz!”, începe ea seria confesiunilor.

Ce tarif are Rona Hartner. Suma cerută pentru un show nu e deloc mică
Rona s-a aflat recent din nou în centrul atenție semenilor săi, de data asta în urma unei vizite-fulger în țara natală

„Când a văzut că nu mă convinge, mi-a spus doar atât”

De data asta, ceea ce a convins-o a fost faptul că gazdele invitației au făcut apel la sentimentele ei, vorbindu-i despre talentul de care a dat dovadă în pelicula „Gadjo Dilo”, acolo unde a interpretat excelent rolul unei țigăncușe proscrise.

„Când a văzut că nu mă convinge, mi-a spus doar atât: „Păi bine, îmi faci una ca asta și nu mă lași să mă bucur de muzica reginei țiganilor?!”. Imediat după aceea am acceptat!”, a adăugat ea.

A existat însă și un lucru care i-a atras.

„Pandemia asta încă ne marchează pe noi artiștii. Citesc în ochii colegilor mei, și din România, și din afară, o anume tristețe. Noi pentru asta trăim. Pentru cei din jur! Iar dacă nu ne întindem aripile, atunci e clar că există o problemă. Încă nu ne-am vindecat pe deplin!”, a sunat avertismentul ei pe această temă.

Pe de altă parte, Rona Hartner spune că nu va rămâne departe de România prea mult timp:

„În luna august am în program un concert la „Alhambra”. Nici aici nu am cerut, după cum nici la petreceri private, nu obișnuiesc să sar calul și cer prețuri normale. Apoi, e foarte posibil să bat palma cu un post de televiziune din România pentru un proiect cu totul special, caz în care voi petrece în țară cel puțin cinci luni, dacă nu chiar mai mult. Însă până la majoratul fiicei mele, nu voi reveni pentru perioade mai lungi în țară. Sumalya e legată de Franța și nu o pot părăsi pentru mult timp, chiar dacă în joc e vorba despre țara mea natală!”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags: