Ce surpriză le-a făcut Edi Iordănescu jucătorilor de la FCSB, după victoria cu Chindia

Andrei Cezar 05.10.2021, 13:16
Ce surpriză le-a făcut Edi Iordănescu jucătorilor de la FCSB, după victoria cu Chindia

FCSB a câștigat chinuit meciul cu Chindia Târgoviște din etapa a 11-a a Ligii 1. Deși au jucat mai bine de 80 de minute în superioritate numerică, elevii lui Edi Iordănescu au ”dat lovitura” abia în ultimul minut al prelungirilor partidei prin penalty-ul transformat de Budescu. După meci, tehnicianul roș-albaștrilor le-a făcut un ”cadou” jucătorilor săi.

Surpriza lui Edi Iordănescu pentru jucătorii săi, după victoria cu Chindia Târgoviște

Deși partida de vineri de pe stadionul Ilie Oană din Ploiești părea, la prima vedere, o simplă formalitate pentu roș-albaștri, lucrurile nu au stat deloc așa. Cu toate că în minutul 8 mijlocașul sloven al Chindiei, Milan Kocic, a primit cartonașul roșu, după un fault asupra lui Valentin Crețu, FCSB nu a reușit tranșeze disputa în timpul regulamentar, chinuindu-se până în ultima fază a meciului. Mai mult, dâmbovițenii au reușit chiar, în câteva rânduri, să fie periculoși la poarta lui Vlad.

În minutul 90+4, Constantin Budescu a adus victoria pentru FCSB, transformând penalty-ul acordat în urma unui henț în careu al lui Paul Iacob.

După victoria obținută contra Chindiei Târgoviște, Edi Iordănescu a decis să le facă o surpriză eleivilor săi. Pe contul oficial de Facebook, clubul FCSB a anunțat că jucătorii au primit două zile libere ”cadou” de la Edi Iordănescu pentru succesul obținut la Ploiești. Astfel, sâmbătă și duminică roș-albaștrii au avut timp de relaxare, iar de luni lotul s-a reunit în absența fotbaliștilor convocați la echipele naționale.

Ce surpriza le-a facut Edi Iordanescu jucatorilor de la FCSB, dupa victoria cu Chindia
Ce surpriza le-a facut Edi Iordanescu jucatorilor de la FCSB, dupa victoria cu Chindia

Alertă la FCSB. Trei dintre jucătorii vicecampioanei, testați pozitiv cu Covid-19

Pentru a suplini plecarea celor șase jucători la echipele naționale – Andrei Vlad, Andrei Cordea și Claudiu Keșeru (prima reprezentativă), Ștefan Târnovanu și Ianis Stoica (România U21) și Ovidiu Perianu (România U20) – Edi Iordănescu a chemat la antrenamentul de luni al primei echipe și câțiva juniori: Paul Ganea, Ștefan Moraru, Matei Tănasă și David Petruț.

Unul dintre ei a avut însă ghinionul să se infecteze cu Covid 19. David Petruț (16 ani) nu va avea ocazia să-și arate calitățile sub comanda lui Edi Iordănescu, din cauza depistării cu noul coronavirus care a avut loc chiar după primul antrenament.

În plus, alți doi jucători ai roș-albaștrilor au fost testați pozitiv. Este vorba de portarii Toma Niga (24 de ani) și Răzvan Udrea (20 de ani), cel din urmă fiind împrumutat la Unirea Constanța, dar s-a pregătit cu FCSB. Toți cei tri fotbaliști ai vicecampioanei ai intrat în izolare.

Aceasta situație vine în contextul în care FCSB este în așteptarea revenirilor lui Florin Tănase și Octavian Popescu. Rămâne de văzut dacă și alți jucători ai FCSB-ului vor fi testați pozitiv în zilele următoare, fiind contacți direcți cu cei infectați.

Urmăriți Impact.ro și pe