Cosmin Contra a plecat de la Al-Ittihad, după ce a ratat titlul. Fanii i-au transmis că va rămâne „în tomberonul istoriei”

Sorin Barbu 29.06.2022, 12:18
Cosmin Contra a plecat de la Al-Ittihad, după ce a ratat titlul. Fanii i-au transmis că va rămâne „în tomberonul istoriei”

Cosmin Contra a plecat de la Al-Ittihad, după ce a pierdut titlul în Arabia Saudită. Șeicul clubului s-a înfuriat după acest eșec și a decis să nu-i ofere un nou contract. Și fanii îl consideră pe antrenorul român vinovat pentru dezastrul din finalul campionatului. Echipa lui „Guriță” a pierdut primul loc după ce a avut un avans de 11 puncte.

Cosmin Contra a plecat de la Al-Ittihad. Acum două zile își făcea planul pentru sezonul viitor

Cosmin Contra nu mai este antrenorul lui Al-Ittihad. Șeicul care conduce clubul a decis să nu-i mai ofere un nou contract și a început să caute un tehnician care să aducă titlul după 13 ani. Echipa fostului selecționer al naționalei României a fost pe primul loc mare parte din campionat, dar finalul a fost de coșmar. Al-Ittihad a înregistrat o singură victorie în ultimele cinci etape și aceea după mari emoții care l-au dus pe Cosmin Contra la un pas de leșin.

Președintele clubului din Jeddah, Anmar Al-Haili, nu a putut digera faptul că Al Hilal a câștigat campionatul după ce a recuperat o diferență de 11 puncte și a renunțat la antrenorul român, deși acum câteva zile îi spusese să-și facă planul pentru sezonul viitor.

„Ce s-a întâmplat în acest an e o lecție de pe urma căreia vom profita în ediția viitoare. Vom repara greșelile. Am avut ghinion. Am condus mult timp, însă am ratat titlul pe ultima sută de metri”, a declarat Cosmin Contra pentru publicațiile din Arabia Saudită.

Decizia președintelui clubului a fost influențată și de reacțiile fanilor care l-au criticat dur pe Cosmin Contra.

„Cosmin Contra va rămâne în tomberonul istoriei, un pierzător! Un antrenor care nu știe să-și citească adversarul nu merită niciodată să rămână pe banca unei echipe. Singura lui preocupare este ca jucătorii să alerge pe flancuri, iar mijlocașii să atingă mingea”, a scris unul dintre fanii lui Al-Ittihad, pe contul de Twitter.

„Totul a fost împotriva sosirii lui Cosmin Contra încă din prima zi. Conducerea clubului a refuzat să asculte vorbele suporterilor. Astăzi, Cosmin Contra a pierdut cel mai ușor campionat din istorie!”, a scris alt fan furios.

Cosmin Contra le-a mai pregătit pe Politehnica Timișoara, Fuenlabrada, Petrolul Ploiești, Getafe, Guangzhou R&F, Alcorcón, Dinamo București și naționala României.

Urmăriți Impact.ro și pe