Ce subiecte au picat la Bacalaureat la matematică în ultimii ani

20 06. 2022, 21:17

Ce subiecte au picat la Bacalaureat la matematică în ultimii ani? Absolvenții de liceu trec prin emoțiile examenului de Bacalaureat zilele acestea, iar ziua de marți, 21 iunie, este dedicată probei obligatorii a profilului. Elevii care au fost la profilul Real susțin marți proba la matematică. Pentru a se pregăti de examen, ei au putut consulta atât variantele de subiecte puse la dispoziție de Ministerul Educației, dar s-au putut ghida și după ce subiecte au picat la Bacalaureat la matematică în ultimii ani.

Ce subiecte au picat la Bacalaureat la matematică în ultimii ani

Marți, 21 iunie, are loc cea de-a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2022. Elevii care au învățat la o clasă cu profil Real în liceu susțin proba la matematică. Ei au la dispoziție trei ore pentru a rezolva trei subiecte, cu cerințe multiple. Fiecare subiect este notat cu 30 de puncte, iar 10 puncte sunt oferite din oficiu, astfel punctajul maxim pe care îl poate obține un elev este 100 de puncte (nota 10).

Elevii au avut la dispoziție un an pentru a se pregăti, iar în primăvara acestui an au putut vedea care este atmosfera de examen, participând la simulări. Pe lângă orele de matematică, elevii de clasa a XII-a au putut să rezolve și variantele de subiecte propuse de minister, dar au putut vedea și ce subiecte au picat la Bacalaureat la matematică în ultimii ani. Subiectele sunt diferite, în funcție de profilul la care au învățat elevii, după cum urmează:

  • filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică şi pentru filiera vocaţională, profilul militar, specializarea matematică-informatică;
  • filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţe ale naturii;
  • filiera tehnologică: profilul servicii, toate calificările profesionale; profilul resurse naturale şi protecţia mediului, toate calificările profesionale; profilul tehnic, toate calificările profesionale;
  • filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învăţător-educatoare.

Exemple cu ce subiecte au picat la Bacalaureat la matematică în ultimii ani

Programa școlară a fost diferită, prin urmare și subiectele au un grad de dificultate diferit, cel mai provocator fiind considerat subiectul pe care îl vor avea de rezolvat elevii care au fost la clase de matematică-informatică. Indiferent de profil, structura subiectelor este aceeași:

La subiectul I elevii au de rezolvat 6 exerciții, fiecare fiind notat cu câte 5 puncte.
La subiectul II elevii au de rezolvat 2 probleme, fiecare cu câte 3 cerințe. Fiecare cerință rezolvată corect valorează 5 puncte.
La subiectul III elevii au de rezolvat 2 probleme cu un grad mai ridicat de dificultate, fiecare cu câte 3 cerințe. O cerință rezolvată corect le aduce elevilor câte 5 puncte.

Subiect BAC matematică 2021 (mate-info)

Subiect BAC matematica 2021
Subiect BAC matematica 2021

Subiect BAC matematică 2021 (profil tehnologic)

Subiect BAC matematica 2021

Subiect BAC matematică 2021 (științele naturii)

Subiect BAC matematica 2021

Ce subiecte au picat la Bacalaureat la matematică în ultimii ani, respectiv în anul 2020 și 2019, puteți vedea în galeria foto. 

Calendar Bacalaureat 2022

Potrivit Ministerului Educației, peste 126.000 de absolvenți s-au înscris pentru a susține examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022. Elevii au început cu evaluarea competențelor lingvistice și digitale, după care au urmat probele scrise, care se desfășoară pe parcursul a trei zile (patru, în cazul minorităților care dau examen și la limba maternă). Proba scrisă la matematică, la fel ca și cea de la istorie, începe la ora 9:00.

  • 6 – 8 iunie – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (Proba A);
  • 8 – 9 iunie – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (Proba B);
  • 8 – 10 iunie – evaluarea competențelor digitale (Proba D);
  • 4 – 16 iunie – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (Proba C).
  • 20 iunie – Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă;
  • 21 iunie – Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă;
  • 22 iunie – Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă;
  • 23 iunie – Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă;
  • 27 iunie 2022 – Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00;
  • 28 – 30 iunie – Rezolvarea contestațiilor;
  • 1 iulie – Afișarea rezultatelor finale.