Ce spune Raluca Turcan despre românii cu ajutor social. Ministrul Muncii: “Banii nu sunt suficienţi”

Nicu Stan 18.02.2021, 15:18
Ce spune Raluca Turcan despre românii cu ajutor social. Ministrul Muncii: “Banii nu sunt suficienţi”

Ce spune Raluca Turcan despre românii cu ajutor social. Ministrul Muncii caută soluții. Care sunt acestea, citiți în articolul de mai jos.

Ce se întâmplă cu beneficiarii de ajutor social. Ce vrea să facă ministrul Muncii, Raluca Turcan, să facă

Ce spune Raluca Turcan despre românii care beneficiază de ajutor social. Ministrul Muncii spune că banii nu sunt suficienţi și caută soluții pentru rezolvarea acestei categorii de români.

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat joi, în timpul unei vizite la Constanța, că a vorbit cu reprezentanții Casei Județene de Pensii despre recalcularea celor 5 milioane de pensii. De asemenea, a spus că a discutat și cu cei ai Agenției Județene de Inspecții și Plăți, unde a verificat stadiul campaniei pentru posibila reîncadrare a persoanelor vulnerabile, respectiv care beneficiază de ajutor social.

Se vrea trecerea beneficiarilor de ajutor social în câmpul muncii

Partea de dosare ale agricultorilor, aici, în Constanța, are o componentă informatizată, ceea ce înseamnă că cele 250 de mii de dosare de agricultori pe care le avem vor putea fi introduse în sistemul informatizat într-un timp rezonabil. Una peste alta, după discuțiile cu reprezentanții Casei Județene de Pensii, pot să spun că sunt încrezătoare în finalizarea cu succes a acestui proces de recalculare a 5 milioane de pensii.

La acest moment, la Agenția Județeană de Inspecții și Plăti am verificat stadiul campaniei, pentru calibrarea profilului persoanelor vulnerabile, beneficiare de ajutor social, să vedem care e situația pentru cei care pot fi încurajați să intre în câmpul muncii și să treacă de ajutorul social. E păcat că nu s-a făcut de doi ani de zile această campanie“, a mai spus Ministrul Muncii.

Raluca Turcan vrea să facă asistență socială ca în Europa

Raluca Tucan a mai precizat că scopul ministerului pe care îl conduce este de a se ajunge în România la o asistență socială europeană. “142 lei cat ar veni un ajutor social nu este suficient pentru o persoană. Se confirmă încă o dată că ajutorul social trebuie să fie integrat cu accesul la educație, la sănătate. 142 de lei sunt insuficienți pentru persoanele cu dizabilități sau pentru familii monoparentale.

Se confirmă că asistența socială trebuie sa fie integrată în România, de la educație pentru copii, servicii sanitare, de îngrijire la domiciliu, call center pentru asistentă sanitară, centre sociale, start-up-uri pentru copii, pentru a avea șansa să meargă la școală. Asta înseamnă asistentă socială europeană“, a mai spus Raluca Turcan.