Ce se va întâmpla, după 1 iunie, în țară. “Avem de pregătit actele”. Mesajul premierului pentru români

Rădulescu Valentin 24.05.2020, 17:38
Ce se va întâmpla, după 1 iunie, în țară. “Avem de pregătit actele”. Mesajul premierului pentru români

De la data de 1 iunie România poate avea parte de o nouă etapă prin care măsurile de prevenire pentru noua infecție se vor diminua. Premierul a susținut că se pregătesc actele pentru data de 1 iunie, iar ședința de guvern va avea loc curând.

Ce se va întâmpla de la data de 1 iunie în România?

Premierul Ludovic Orban a vorbit astăzi despre o a doua relaxare mai mare a măsurilor de prevenire împotriva noului virus, susținând că „Miercuri sau joi, avem de pregătit actele normative pentru după 1 iunie”, a declarat premierul pentru antena3.ro. Pentru asta este necesară o evaluare făcută de autorități, care se va transmite guvernului, iar în așa fel se vor decide ce restricții ar putea să fie eliminate. Următoarea ședință de guvern va avea loc miercuri sau joi.

Relaxările se vor face de asemenea în funcție de numărul de cazuri înregistrate în ultima perioadă în România. Dacă se arată în continuare o scădere, atunci cel mai probabil va avea loc și anularea unor restricții. În urmă cu o săptămână, premierul Orban vorbea și despre redeschiderea teraselor și a evenimentelor în aer liber. Acestea însă se vor lua în funcție de deciziile Executivului.

Sursă Foto: zf.ro
Sursă Foto: zf.ro

Alexandru Rafila a susținut că lumea s-a obișnuit cu măsurile

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că dacă se înregistrează în continuare o scădere a cazurilor cu noul virus, înseamnă că cetățenii s-au obișnuit cu recomandările făcute de către autorități. Potrivit declarațiilor, dacă lucrurile decurg bine în următoarea perioadă, atunci putem trece la o altă etapă.

„Haideţi să aşteptăm să vedem cum decurg lucrurile până la sfârşitul săptămânii viitoare pentru că discutăm despre această perioadă de două săptămâni în care evaluăm impactul măsurilor de relaxare şi dacă acest trend se confirmă, ceea ce ar fi îmbucurător, de obicei după ce apar aceste măsuri de relaxare de regulă se semnalează o creştere. La noi s-a semnalat, cel puţin până astăzi, o scădere a numărului de cazuri.
Dacă lucrurile rămân aşa este foarte bine şi atunci sigur că se poate trece la o etapă ulterioară, înseamnă că lumea s-a obişnuit cu recomandările, le respectă şi este o măsură de sănătate publică care îşi arată eficienţa şi oferă şi argumente autorităţilor să poată să continue programul de relaxare”, a spus Alexandru Rafia, potrivit digi24.ro.
Urmăriți Impact.ro și pe