Ce se va întâmpla cu școala pe module. Anunțul făcut de Ligia Deca, noul ministru al Educației

Stan Filon 13.10.2022, 13:59
Ce se va întâmpla cu școala pe module. Anunțul făcut de Ligia Deca, noul ministru al Educației

Mulți români se întreabă acum ce se va întâmpla cu școala pe module, după demisia ministrului Sorin Cîmpeanu și instalarea la Ministerul Educației a unui nou ministru. Ei bine, Ligia Deca, noul ministru al Educației, a făcut precizări importante legate de desfășurarea anului școlar 2022-2023. Aceasta a vorbit și despre desfășurarea cursurilor, la iarnă.

Ce se va întâmpla cu școala pe module

Noul ministru al Educației, Ligia Deca, a organizat o conferință de presă în care a vorbit despre structura anului școlar 2022-2023. Aceasta a anunțat că va păstra structura modulară a anului școlar și că va fi analizată după un an de zile cât de eficientă este organizarea în cinci module.

„Voi păstra măsurile care o am intrat în vigoare anul acesta, de exemplu, organizarea modulară anului școlar, și vom analiza această formulă după un an de la implementare”, a declarat noul ministru al Educației.

Ce se va intampla cu scoala pe module
Ce se va intampla cu scoala pe module

Sistemul pe module va fi evaluat după un an

Reprezentantul guvernului a vorbit și despre ceea ce se va întâmpla la iarnă, legat de căldura din clase și cum se vor descurca școlile cu facturile imense pe care le vor primi. Ei bine, ministrul exclude învățământul online, indiferent de cât de adâncă va fi criza economică sau energetică.

„Apropo de ceea ce se vorbește în spațiul public, Ministerul Educației și eu dorim ca școlile să rămână deschise, indiferent de cursul pe care criza economică sau energetică îl va lua. Nu ne mai putem permite goluri sau pauze în procesul de învățare”, a mai declarat ministrul Ligia Deca.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Oficialul a spus că în prezent sunt discuții la guvern pentru susținerea autorităților publice locale și școlilor pentru ca elevii să poată merge la școală.

„De aceea, există discuții guvernamentale privind sprijinul acordat școlilor și autorităților publice locale, în așa fel încât să nu existe discuții, cum am mai văzut, de trecere în online când de fapt toți copiii au nevoie să vină la școală.”

Vă reamintim că autoritățile au renunțat la organizarea cursurilor școlare pe semestre și anul școlar 2022-2023 a devenit primul an școlar organizat vreodată pe module.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...