Ce se va întâmpla cu parcurile din România. Ludovic Orban a făcut anunțul: ”Obiectivul nostru este de a opri creșterea numurului de infectări zilnice”

Stan Filon 02.11.2020, 14:20
Ce se va întâmpla cu parcurile din România. Ludovic Orban a făcut anunțul: ”Obiectivul nostru este de a opri creșterea numurului de infectări zilnice”

Autoritățile din România se pregătesc pentru adoptarea unor noi măsuri menite să pondereze creșterea alarmantă a noilor cazuri de coronavirus. Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că obiectivul Guvernului este să oprească creșterea numărului zilnic de infectări cu coronavirus.

Parcurile din Capitală ar putea fi închise pe timp de noapte

Românii vor putea afla, probabil, luni după-masă noile restricții impuse, după ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Premierul a precizat că ședința de luni a CNSU are ca scop principal actualizarea listei cu țările pentru care este impusă carantina la revenirea în România.

”Obiectivul nostru este de a opri creșterea numurului de infectări zilnice. De aceea luăm măsuri odată cu creșterea cazurilor. Astăzi este ședința CNSU care are ca principal obiectiv acela de a actualiza lista țărilor care depășesc indicele de răspândire”, a declarat premierul, după ședința conducerii PNL.

Noi restrictii in Capitala-parcurile ar putea fi inchise pe timp de noapte
Noi restrictii in Capitala-parcurile ar putea fi inchise pe timp de noapte

Măsuri de protecție față de pandemie, din ce în ce mai severe

La ședința CNSU de luni după-masă ar putea fi adoptate și măsuri suplimentare, cum ar fi închiderea parcurilor noaptea. Despre acest lucru a vorbit deja prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, după ședința comitetului municipal.

”S-a decis să sesizăm această problema Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dacă apreciază necesară, nu doar la nivel de București ci la nivel național, ca la un anumit grad de infectare să fie luată și această măsură. (…) După ora 22:00, atunci activitățile teraselor încetează, foarte mulți tineri se întâlnesc în parcuri și zone de agrement din București și au loc adevărate petreceri fără respectarea normelor de protecție și de distanțare. Noi așa am apreciat (că există risc de infectare, n.red.) și urmează să facem această sesizare către CNSU”, a spus prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Capitala a intrat deja în scenariul roșu, după ce indicele a urcat la 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitpro, iar școlile au fost închise, iar continuarea orelor de curs se desfășoară în mediul online. În plus, restaurantele au fost închise, iar cetățenii sunt obligați să circule cu masca de protecție și pe stradă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...