Ce se întâmplă în fotbalul românesc dacă ai jucători confirmați cu noul virus. Decizia e de-a dreptul radicală

Ce se întâmplă în fotbalul românesc dacă ai jucători confirmați cu noul virus. Decizia e de-a dreptul radicală

Liga 1 de fotbal se va relua în condiții speciale. Una dintre regulile pe care echipele trebuie să le accepte este cea legată de prezența jucătorilor confirmați cu noul virus.

Decizia radicală care se va lua în cazul jucătorilor confirmați cu noul virus

După o pauză ce părea că nu se mai termină, echipele din Liga 1 și-au reluat antrenamentele, pentru a se putea prezenta în condiții cât mai bune atunci când vor avea loc din nou meciuri. Există însă și un protocol pe care toate participantele și l-au asumat și în cadrul căruia sunt norme impuse de Ministerul Sănătății. Un capitol extrem de sensibil, în contextul pandemiei, se referă la modul în care va fi gestionată situația în care vor apărea fotbaliști infectați cu noul virus.

Recomandările la prudență vin și din partea ministrului Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, iar în acest sens Liga Profesionistă de Fotbal s-a consultat cu toate cele 14 cluburi înscrise în Liga, pentru a se ajunge la un numitor comun. Întrucât nu se dorește întreruperea competiției în cazul în care apar jucători infectați, este luat în calcul un scenariu pentru această situație, care presupune ca echipa care are în lot astfel de jucători să piardă la „masa verde”, cu 0-3. O echipă aflată într-o astfel de situație neplăcută ar putea să piardă chiar și două jocuri în asemenea mod, dar campionatul nu se va opri. Formația care a fost sancționată se va întoarce în competiție doar după ce va îndeplini criteriul sanitar.

Măsura nu a fost deocamdată reglementată, dar e până acum singura care ar permite Ligii 1 să funcționeze până la capăt.

Primul fotbalist din Liga 1 infectat cu noul virus?

Primul fotbalist din Liga I bolnav de coronavirus ar putea fi portughezul Ricardinho (26 de ani), fundașul dreapta al celor de la FC Voluntari, care a fost depistat pozitiv cu COVID-19 la primul test efectuat, cel rapid.

Informația a fost oferită în weekendul trecut de Silviu Tudor Samuilă, în direct la emisiunea „Sport Report” de la TV Telekom Sport. Fotbalistul Voluntariului a revenit pe 14 mai în România din Portugalia și a stat izolat de coechipieri până în acest moment. Rezultatul primului test nu are însă o acuratețe de 100%, de aceea i s-au prelevat probe pentru testul principal care depistează temutul virus.

3.000 de euro e costul aproximativ al unei testări pe care o realizează o dată o echipă pentru tot lotul de jucători, membrii staff-ului, dar și personalul auxiliar care lucrează în baza unde e cantonată formația respectivă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI