Ce se întâmplă în caz de accident rutier dacă ai asigurare la City Insurance. Ultimele informaţii de la UNSAR

Stan Filon 01.10.2021, 07:59
Ce se întâmplă în caz de accident rutier dacă ai asigurare la City Insurance. Ultimele informaţii de la UNSAR

Peste 3 milioane de șoferi din România se întreabă ce se întâmplă în caz de accident rutier, dacă ai asigurare la City Insurance? Ei bine, în articolul de mai jos veți găsi informații despre cum veți putea folosi asigurarea RCA de la City Insurance.

Ce se întâmplă în caz de accident rutier dacă ai asigurare la City Insurance

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România a venit cu un mesaj care are menirea de a-i liniști pe șoferii care au asigurări de la City Insurance. Reprezentanții UNSAR spun că aceste asigurări pot folosite în continuare în cazul unui accident rutier care nu s-a soldat cu victime.

“UNSAR informează asiguraţii, inclusiv pe cei ai companiei City Insurance, care nu este membră a UNSAR, că pot folosi în continuare procedura amiabilă în cazul unui accident rutier produs numai între două autovehicule din care nu au rezultat vătămări corporale. Indiferent dacă accidentul este protocolat pe baza constatării amiabile sau a unui proces verbal încheiat la Poliţie, instrumentarea daunei este soluţionată în acelaşi mod.

Ce se intampla in caz de accident rutier daca ai asigurare la City Insurance
Ce se intampla in caz de accident rutier daca ai asigurare la City Insurance

Se mai poate folosi constatarea amiabilă de accident?

Drept urmare, reglementările legislative sunt aceleaşi pentru toţi. Practic, atunci când sunt accidente uşoare, fără victime, produse numai între două autovehicule, se poate utiliza constatarea amiabilă de accident, procedură care vă scuteşte de drumuri suplimentare la Poliţie.

Aglomerarea secţiilor de Poliţie nu este o soluţie, deoarece legislaţia în vigoare nu prevede o soluţionare diferită a daunelor venite pe această cale”, susţin reprezentanţii UNSAR.

Așadar, chiar dacă compania City Insurance a rămas fără licență, șoferii care au asigurare de la firma respectivă sunt în continuare asigurați și în caz de accident pot fi despăgubiți exact ca și cum ar avea asigurare de la o societate licențiată.

“Chiar şi în condiţiile actuale, în care poliţa RCA a şoferului vinovat ar putea să fi fost emisă de către societatea rămasă fără licenţă, instrumentarea daunelor pe baza formularului constatării amiabile de accident se realizează exact ca în cazul oricărei alte asigurări, iar dauna va fi soluţionată de FGA – Fondul de Garantare a Asiguraţilor, conform reglementărilor în vigoare.

Susţinem necesitatea unei colaborări active cu autorităţile, cu respectarea regulilor de concurenţă şi a principiilor etice”, notează reprezentanţii societăţilor de asigurare şi reasigurare din România.

Urmăriți Impact.ro și pe