Ce se întâmplă în aceste zile cu Simona Halep: „Nu ne permiteam să rămânem blocați într-o țară străină”

Marian Cărăvan 16.03.2020, 10:11
Ce se întâmplă în aceste zile cu Simona Halep: „Nu ne permiteam să rămânem blocați într-o țară străină”

În plină criză mondială, cu majoritatea competițiilor suspendate, sportivii se adaptează. Ceea ce se întâmplă în aceste zile cu Simona Halep este dovada clară că viața merge înainte.

Ce se întâmplă în aceste zile cu Simona Halep. Unde se pregătește campioana noastră

Întrucât turneele de categorie Premier Mandatory, programate în această lună în Statele Unite ale Americii, au fost anulate, sportivii se adaptează. Deja Simona Halep își anunțase retragerea de la Indian Wells, înainte ca întrecerea să fie suspendată, după care a venit și comunicatul organizatorilor Miami Open, care au avut și ei aceeași poziție.

Simona Halep se adaptează din mers și își continuă pregătirea, dar în București, după cum susține antrenorul sportivei, Artemon Apostu-Efremov.

„Simona este în regulă, dacă nu ar fi fost această amânare a turneelor, Simona ar fi fost aptă pentru Miami, dar acum va face o recuperare completă. Pentru un moment păstrăm partea de izolare, lucrurile s-au petrecut rapid, zilele următoare nu vom merge pe teren. Acasă vom face mai multă pregătire fizică. Sunt multe exerciții pe care le putem face, Darren Cahill s-a întors în Australia, dar este mereu în contact cu noi”, a declarat antrenorul Artemon Apostu-Efremov, citat de Fanatik.

Ce schimbări importante a ales să facă Simona Halep în cariera ei A meritat Le-a dezvăluit fanilor planurile ei
Simona Halep a câștigat în 2020 turneul de la Dubai

Simona Halep este izolată în București. „Nu ne permiteam să rămânem blocați într-o țară străină”

Antrenorul a povestit despre cum este gestionată situația actuală. „Fiecare gestionează cum dorește, poate unii aveau nevoie de o perioadă de liniște.

„Eu mă gândesc că din punct de vedere realist putem să revenim în competiții la Roland Garros, deocamdată Madridul nu a anunțat nimic, dar e greu de crezut că în Spania și Italia se vor mai desfășura competiții.

Sperăm că lucrurile o să evolueze spre bine și să-și revină la normal. Noi acum suntem la București, este mai ușor să fim acasă în aceste momente. Nu ne permiteam să mergem undeva și să rămânem blocați într-o țară străină.

Pentru un moment, măsura cea mai bună este ca sălile de sport să rămână închise, mai ales că nu este nicio grabă, următorul turneu fiind teoretic peste 6 săptămâni”, a mai precizat antrenorul Simonei Halep.

Simona Halep, 28 de ani, este pe locul 2 în clasamentul WTA, după australianca Ashleigh Barty. Câștigătoare a două turnee de Grand Slam (Roland Garros – 2018 și Wimbledon – 2019), Simona Halep s-a impus în acest an în turneul de la Dubai.

Urmăriți Impact.ro și pe