Ce se întâmplă, de fapt, dacă pui bicarbonat de sodiu sub ochi. Trucul uimitor pentru ten

Redacția IMPACT 19.07.2020, 09:10
Ce se întâmplă, de fapt, dacă pui bicarbonat de sodiu sub ochi. Trucul uimitor pentru ten

Bicarbonatul de sodiu are numeroase întrebuințări în gospodărie fiind unul din cele mai comune, dar și cele mai utile, totodată, ingrediente din casă. Nu doar că ajută la curățenia locuinței tale, dar este un aliat de nădejde și în industria cosmetică.

Bicarbonatul de sodiu, aliatul frumuseții

Doamnele și domnișoarele caută mereu noi metode pentru ca tenul lor să arate mereu tânăr, mereu proaspăt. De cele mai multe ori suntem dezamăgite de multe din produsele din comerț care ne promit multe, dar se dovedesc că nu au avut, de fapt, efectul așteptat. Pe lângă faptul că ajută la înlăturarea excesului de sebum și a formării unui ten lucios, bicarbonatul de sodiu face minuni și în zona ochilor.

Tu știi cum să scapi de cearcăne?
Tu știi cum să scapi de cearcăne?

Bicarbonatul de sodiu atenuează două dintre principalele probleme cu care se confruntă tot mai multe femei și anume cearcănele și pungile de sub ochi care se formează mai ales dimineața sau în momentele în care sunt extrem de obosite. Un alt mare avantaj aici este că această soluție este una extrem de ieftină.

Iată de ce ai nevoie pentru un truc făcut chiar la tine acasă o mască pe bază de bicarbonat de sodiu

  • 1 pahar cu apă fierbinte sau ceai fierbinte, dacă ai la îndemână (preferabil de mușețel)
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 2 discuri demachiante sau tamponașe de vată, în funcție de ce ai tu acasă.

După ce ai pregătit toate aceste lucruri, toarnă lingurița de bicarbonat de sodiu în paharul cu apă sau cu ceai. Înmoaie apoi două dischete demachiante sau tamponașe cu vată în soluția obținută și punele sub ochi timp de 10-15 minute. Spală-te apoi de față cu apă din abundență. Aplică apoi crema ta hidratantă pe care o pui de obicei.
Trucul trebuie să fie repetat în fiecare zi, timp de două săptămâni pentru scăpa de ceracăne, de pungile inestetice. Soluția cu bicarbonat oferă și elasticitate pielii, fără însă a o usca.