Ce se întâmplă, de fapt, dacă îți stropești părul cu apă și bicarbonat de sodiu. Trucul extraordinar pentru podoaba capilară

Rădulescu Valentin 16.06.2020, 11:01
Ce se întâmplă, de fapt, dacă îți stropești părul cu apă și bicarbonat de sodiu. Trucul extraordinar pentru podoaba capilară

Dacă dorești să renunți produsele pentru curățarea părului din comerț, poți apela foarte ușor la bicarbonatul de sodiu. Acesta pe lângă faptul că îți redă strălucirea părului, ajută și la sănătatea lui. De ce să nu pui bani de o parte și să folosești un mix de ingrediente sănătos?

Trucul pentru podoaba capilară cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut mai ales pentru calitățile sale miraculoase asupra corpului uman. Acesta îți poate reda strălucirea părului și să îl facă mult mai sănătos. Așadar, dacă vrei să apelezi la trucurile cu bicarbonat de sodiu pentru părul tău nu este necesar decât să ai în casă acest praf magic și niște apă. Cu acestea poți creea un șampon 100%, care îți permite să pui bani de o parte pentru alte mici plăceri ale tale.

Rețeta se face foarte simplu. Trebuie să adaugi două lingurițe de bicarbonat de sodiu și să le mixezi cu trei părți de apă într-un bol. Atenție, dacă ai părul destul de lung încât să ajungă peste umeri, este necesar să mărești cantitatea la trei linguri de bicarbonat de sodiu și nouă de apă. După ce ai mixat amestecul îl poți plasa pe părul tău. Amestecul se aplică peste părul ud sau chiar și uscat, se masează la rădăcini și la vârfuri, iar după se lasă să acționeze trei minute. După finalizarea procesului clătiți părul cu apă călâie, iar pentru a scăpa de orice formă de murdărie clătiți la final cu un jet de apă caldă.

Ce se întâmplă, de fapt, dacă îți stropești părul cu apă și bicarbonat de sodiu
Ce se întâmplă, de fapt, dacă îți stropești părul cu apă și bicarbonat de sodiu

Truc pentru creșterea părului

De astfel, bicarbonatul ajută foarte mult și la creșterea părului. Pe lângă faptul că părul tău va crește sănătos,  acest praf magic îți oferă un plus de volum și alungă mătreața, astfel încât nu te mai pune în situații jenante. Pentru a obține aceste lucruri este necesar doar să îți stropești părul cu apă și bicarbonat, după care îl usuci cu feonul, iar astfel vei rămâne uimit de rezultatele obținute.

Totodată, poți încerca să îți clătești părul cu oțet de mere pentru o mai bună sănătate a părului. Pentru a scăpa de mirosul puternic poți adăuga în compoziție și câteva picături de lavandă. Dacă dorești să nu renunți la șamponul tău favorit, îl poți îmbunătății adăugând câteva linguri de bicarbonat în recipient.