Ce se întâmplă dacă mănânci un aliment expirat. Rămâi surprins, ai fi crezut cu totul altceva

Badea Violeta 06.01.2022, 14:54
Ce se întâmplă dacă mănânci un aliment expirat. Rămâi surprins, ai fi crezut cu totul altceva

Mulți dintre noi am mâncat măcar o dată în viață, fără să vrem sau cu bună știință, alimente cu termenul de valabilitate expirat. Cu toate astea, mulți nici nu am realizat la ce ne-am expus organismul. Iată ce ce se întâmplă, de fapt, dacă mănânci un aliment expirat. Rezultatul te va surprinde. Ai fi crezut cu totul altceva!

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci un aliment care a expirat

De fiecare dată când facem cumpărături trebuie să fim atenți la termenul de valabilitate al produsului pe care intenționăm să-l cumpărăm.

Acea dată înscrisă pe ambalaj reprezintă, de fapt, ziua până în care producătorul ne recomandă să consumăm alimentele respective. Așadar, după această perioadă, producătorul nu mai garantează pentru prospețimea produsului sau pentru siguranța acestuia.

Cu toate astea, specialiștii ne spun că valabilitatea reală a unui produs depinde și de tipul acestuia. De exemplu, pastele făinoase sau chiar pâinea pot fi consumate și după expirarea acelui termen, dacă sunt încă ambalate și au fost păstrate în condiții optime.

Cu toate acestea, majoritatea produselor nu ar trebui consumate după data înscrisă pe ambalaj, mai ales dacă vorbim de produse lactate sau produse din carne care conțin ouă.

Ce se intampla daca mananci alimente expirate
Ce se intampla daca mananci alimente expirate

Ce se întâmplă dacă consumi un aliment expirat

În urma unor studii s-a constatat că mulți dintre cei care au consumat un aliment expirat nu au pățit nimic. În special, cei care au mâncat alte produse în afară de cele lactate, ouă sau fructe.

Cei mai mulți au susținut că au consumat conserve și alte alimente cu termen de valabilitate, precum și alimente congelate. Astfel de produse vor putea fi consumate în siguranță după aceste date, însă pot deveni vechi sau pot dezvolta un gust nepotrivit în cazul anumitor produse, cum ar fi cerealele, avertizează specialiștii.

De asemenea, aceștia susțin că trebuie să și privim produsul, iar dacă observăm că arată bine, dar nu miroase pe măsură, nu trebuie să-l consumăm. Ei bine, nici această metodă nu este valabilă pentru toate alimentele.

Asta deoarece mâncărurile condimentate mai tare sau cele foarte aromate ne pot duce în eroare și pot ascunde produse alterate sau expirate. De obicei, alimentele alterate prezintă câteva semne, cum ar fi mucegaiul, putrefacția sau mirosul urât.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...