Ce se întâmplă cu vremea în România după 1 mai. Anunțul făcut de meteorologi

Andra Daoud 26.04.2022, 16:36
Ce se întâmplă cu vremea în România după 1 mai. Anunțul făcut de meteorologi

Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Ultima lună de primăvară aduce vreme plăcută în majoritatea zonelor țării și precipitații puține. Luna mai va începe cu temperaturi normale pentru această perioadă a anului, urmând ca pe parcurs să se încălzească treptat. Cum va fi vremea în perioada următoare, potrivit meteorologilor.

Prognoza meteo în România pentru luna mai

După weekend-ul cu Paștele, românii își fac deja planuri pentru cel cu 1 mai. Cei care planifică plecări în funcție de starea vremii trebuie să știe că ANM a emis prognoza meteo atât pentru 1 mai, cât și pentru următoarele săptămâni.

Potrivit estimărilor meteorologilor, prima săptămână din luna mai vine cu valori termice ușor mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă a anului, în toate regiunile țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în mare parte a teritoriului.

Variațiile termice vor fi în general nesemnificative, iar maximele vor oscila între 18 și 20 de grade. În Banat, temperaturile minime se vor încadra între 7 și 9 grade, iar maximele vor atinge valoarea de 20 de grade Celsius. După data de 1 mai pot apărea și precipitațiile.

În Crișana, începutul lunii mai vine cu valori termice asemănătoare, maximele încadrându-se între 18 și 20 de grade, iar minimele între 7 și 8 grade. După data de 1 mai crește probabilitatea apariției precipitațiilor. În zona Transilvaniei maximele nu vor depășit 17 grade la începutul lunii mai, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 6 grade. După începutul lunii cresc șansele apariției precipitațiilor.

Ce se întâmplă cu vremea în România după 1 mai. Anunțul făcut de meteorologi
Ce se întâmplă cu vremea în România după 1 mai

Unde va fi cel mai cald la începutul lunii mai

În Maramureș se vor înregistra cele mai scăzute valori termice, iar minimele vor coborî până la 6 grade. De asemenea, cresc șansele să apară precipitații. În Moldova, mercurul din termometre va urca până în jurul valorii de 22 de grade Celsius, la fel și în Dobrogea. La malul mării se anunță precipitații, însă doar după data de 3 mai.

Luna mai vine cu vreme bună în Muntenia și Oltenia, cu temperaturi ce se vor încadra între 22 și 24 de grade Celsius. Precipitațiile sunt așteptate să apară, însă numai după data de 6 mai, în ambele regiuni. Vremea se încălzește și la munte, iar media temperaturilor înregistrate va fi de 8 grade la începutul lunii, urmând să crească treptat până la finalul intervalului.

În săptămâna 9-16 mai, temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă a anului, în toate regiunile țării. Precipitațiile vor fi la un nivel deficitar, mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

Săptămâna 16-23 mai aduce temperaturi ușor mai ridicate față de cele normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor țării. Cantitățile de precipitații vor avea în continuare o tendință deficitară, mai ales în jumătatea estică a teritoriului.

Urmăriți Impact.ro și pe