Bugetarii vor primi din nou vouchere de vacanţă. Ce valoare vor avea şi unde vor putea fi folosite

Stan Filon 03.12.2021, 16:37
Bugetarii vor primi din nou vouchere de vacanţă. Ce valoare vor avea şi unde vor putea fi folosite

Anul 2022 vine cu vești bune pentru bugetari! Aceștia ar putea primi din nou vouherele de vacanță, după un an de pauză. Un proiect de lege în acest sens a fost pus în dezbatere publică și spune că bugetarii își vor putea petrece concediul pe banii statului până în anul 2026.

Bugetarii vor primi din nou celebrele vouchere de vacanţă

Bugetarii din România ar putea beneficia din nou de vouchere de vacanță, începând cu anul viitor, după ce un proiect de lege în acest sens a fost pus deja în dezbatere publică. Acesta specifică faptul că bugetarii vor primi acest ajutor cel puțin până în anul 2026, iar valoarea acestora rămne aceeși: 1.450 de lei.

Acest subiect a fost principala de discuție pe care Constantin Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, a avut-o cu reprezentanţi ai mediului asociativ de profil. „Sistemul românesc de acordare a voucherelor de vacanţă este un exemplu de bună practică şi aş menţiona o parte din beneficiile pe care acest program le are, cum ar fi stimularea circulaţiei turistice interne, sprijinirea comunităţii locale, refacerea forţei de muncă, reducerea practicilor ilegale sau pe cele aflate la limita legii, dar şi crearea unor noi oportunităţi de angajare. Din aceste motive, chiar astăzi am publicat în transparenţă decizională proiectul de act normativ care prevede reluarea acordării acestora în 2022″, a declarat Daniel Cadariu.

Bugetarii vor primi din nou celebrele vouchere de vacanta
Bugetarii vor primi din nou celebrele vouchere de vacanta, pe care le vor putea folosi in Romania

Ajutor nesperat pentru turismul românesc

Potrivit de lege menționează faptul că acordarea, în perioada 1 iulie 2017 – 31 decembrie 2020, a indemnizaţiilor de vacanţă ”s-a dovedit a fi o măsură cu efecte benefice asupra industriei turismului din România încurajând un număr de circa un milion de salariaţi români din cadrul instituţiilor de stat sau al societăţilor în care statul este acţionar unic sau majoritar, să-şi petreacă concediile în ţară”.

„Această măsură a atenuat o mare parte din efectele negative ale pandemiei COVID 19 asupra sectorului turistic, cetăţenii români posesori de vouchere de vacanţă achiziţionând pachete turistice în ţară în perioadele în care structurile de primire turistice nu au avut activitatea suspendată. De altfel, un efect complementar al acestei măsuri a fost creşterea numărului de solicitări de autorizare a unităţilor de cazare. La nivel naţional, creşterea a fost de 10% comparativ cu anii precedenţi”, se arată în Expunerea de motive. Proiectul ma spune că valabilitatea voucherelor trebuie extinsă, din cauza restricțiilor de coronavirus.

Urmăriți Impact.ro și pe