Ce se întâmplă cu ţinutele lui Carmen Iohannis după ce aceasta le poartă. Designerul Primei Doamne a recunoscut

Ioana Bucur 01.01.2022, 16:48

Primul mandat al lui Klaus Iohannis ca președinte al României a adus o nouă temă de dezbatere în spațiul public de la noi din țară: alegerile vestimentare ale Primei Doamne. Designerul care se ocupă de aparițiile sale a dezvăluit ce întâmplă cu ținutele lui Carmen Iohannis după ce aceasta le poartă și cum au ajuns cele două femei să colaboreze.

„Este mai simplu decât și-au imaginat mulți”

„Ce a purtat Carmen Iohannis în prima zi de școală”, „Ținuta aleasă de Prima Doamnă la slujba de Paște”, „Rochia ce a atras toate privirile”. Soția lui Klaus Iohannis a deschis o nouă dezbatere în spațiul public românesc. Puțini știu că aproape toate aparițiile sale sunt atent studiate și concepute cu ajutorul unui designer cu care colaborează încă din anul 2015.

Andreea Tincu este omul din spatele celor mai spectaculoase ținute purtate de Prima Doamnă a României. Designerul a povestit că totul a început cu un email trimis de ea pe site-ul oficial, cu un portofoliu atașat și o simplă întrebare.

„Este mai simplu decât și-au imaginat mulți, inclusiv apropiați de-ai mei. Am trimis un e-mail de pe site-ul oficial, cu portofoliu anexat, și am întrebat dacă Prima Doamnă este interesată de o colaborare cu un designer român cu experiență. Asta a fost tot. Cred că Primei Doamne i-au plăcut colecțiile mele”, a povestit Andreea Tincu, într-un interviu pentru Forbes.

Prima lor colaborare a fost acum șase ani, când Țincu i-a creat ținuta pentru o vizită oficială în Austria. Au urma evenimente în America, Japonia, Italia, dar și în România.

„Este o colaborare frumoasă și mă bucur că soția președintelui României poartă design românesc. Este o onoare și o recunoaștere frumoasă a calității creației noastre românești’, a declarat ea pentru elle.ro.

Ce se intampla cu tinutele lui Carmen Iohannis dupa ce aceasta le poarta. Designerul Primei Doamne a recunoscut
Andreea Tincu

Ce se întâmplă cu ţinutele lui Carmen Iohannis după ce aceasta le poartă

Prima Doamnă nu este un colaborator dificil, ea punându-și întreaga încredere în designer.

„Prima Doamnă este o persoană care are încredere în designer și poartă cu plăcere ceea ce i se potrivește. Implicarea este ca la orice creație vestimentară, pe care o va purta cineva. Mă refer la nivelul de consulting general – culori, linii, forme, cu respectarea totală a libertății de creație.”

Poate că mulți se întreabă ce se întâmplă cu ţinutele lui Carmen Iohannis după ce aceasta le poartă. Andreea Tincu a explicat că soția președintelui nu plătește pentru hainele pe care le folosește, returnându-le designerului după fiecare eveniment la care participă.

„Ea poartă ținutele respective și apoi le înapoiază. Pentru mine este o onoare că m-a ales să fiu designerul ei – și reclama este, bineînțeles, benefică’, a mai spus Andreea Tincu pentru sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...