Ce se întâmplă cu subvenția pentru studenți. Ministrul Educației a făcut anunțul acum

Ministrul Educației a anunțat ce se va întâmpla cu subvenția pentru studenți

O veste bună a fost anunțată de către Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie. Oficialul a vorbit despre subvenția pentru studenți, în contextul epidemiologic generat de pandemie. Astfel, aflăm ce se întâmplă cu banii pentru cămine și cantine.

Ministrul Educației a anunțat ce se întâmplă cu subvenția pentru studenți

Cea mai recentă decizie a reprezentanților Ministerului Educației și Cercetării le aduce o veste bună studenților. Astfel, potrivit unui comunicat de presă, se stabilește creșterea subvenției pentru cămine-cantine cu 10%. Această hotărâre vine mai cu seamă din cauza contextului generat de pandemia de coronavirus.

“Această măsură vine în sprijinul studenților, în contextul actual al situației epidemiologice, pentru a se putea implementa și asigura măsurile de distanțare fizică în spațiile de cazare existente și în spațiile de servire a mesei.”, conform unui comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării.

Astfel, sumele de bani alocate prin subvenție vor fi utilizate pentru a susține implementarea măsurilor de distanţare în spaţiile de cazare existente. Totodată şi în spaţiile de servire a mesei vor fi necesare noi reguli de funcționare.

Acestea măsuri sunt necesare pentru a asigura o bună desfășurare a cursurilor, dar și pentru a preveni riscul de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Decizia Ministerului speră să reprezinte un sprijin la început de an universitar.

Studenții vor beneficia de o creștere cu 10% a subvenției

Studenții vor beneficia de o creștere cu 10% a subvenției

Cine poate beneficia de aceste subvenții

Sumele de bani vor fi atribuite universităților pentru anul universitar 2020-2021 pentru a subvenționa cheltuielile pentru cămine și cantine. Valoarea acestora este stabilită proporțional cu numărul de studenți echivalenți, în baza unei metodologii propuse de către Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior.

Totodată, de aceste subvenții beneficiază inclusiv studenții care încheie contracte de închiriere, conform legislației din România. Pe de altă parte, Guvernul a hotărât ca 10 milioane de euro să fie alocate universităților din fonduri europene. Sumele vor fi destinate achiziției de dezinfectanți, echipamente sanitare de protecție, dar și pentru zona de cămine-cantine, conform comunicatului Ministerului.

Anunțul vine în contextul în care mâine, 1 octombrie, începe anul universitar. Studenții sunt nevoiți să pornească pe drumul cunoașterii având în vedere și noile măsuri impuse de pandemie. Astfel, majoritatea cursurilor vor avea loc online, numeroase universități din România asigurând acest sistem de predare. De asemenea, măsurile de distanțare vor fi necesare atunci când studenții intră în sălile de curs, precum și igiena mâinilor. Pe de altă parte, purtarea măștii este obligatorie, la fel ca și în cazul elevilor, pe tot parcursul orelor de curs.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI