Admitere la Universitatea București 2020. Acte necesare dosarului de înscriere și calendar

Daria Petrescu 07.07.2020, 19:10
Admitere la Universitatea București 2020. Acte necesare dosarului de înscriere și calendar

Universitatea București este una dintre cele mai apreciate instituții de învățământ superior din Capitală. A fost clasificată ca fiind în prima categorie. Cea de cercetare avansată și educație. Nu degeaba este aleasă de absolvenții de liceu, pentru a-și aprofunda studiile superioare, în speranța că vor obține rezultate impresionante după cei trei ani de studio. Recent, universitatea a dat starul înscrierilor la facultăți. Iată ce trebuie să conțină dosarul și cum te poți înscrie.

Înscrierile pentru Admiterea la Universitatea București 2020 au început pe 1 iulie

La Universitatea București găsești un număr total de 4.415 locuri la buget. În cazul universității de master, universitatea pune la dispoziție 3.200 de locuri bugetate la toate cele 19 facultăți ale sale

Universitatea din Bucureşti a dat startul înscrierilor și îşi aşteaptă candidații la admiterea pentru licență sau master.  Înscrierile durează până pe 30 iulie și se fac online, ca și în cazul altor facultăți. Această decizie a fost luată în urma situațiilor generate de pandemia de CODID-19. Astfel că, situația a fost adaptată noilor reguli, iar programele de studii ale celor 19 facultăți au fost schimbate.

Acte necesare la înscriere

În primăvara acestui an, Universitatea București a venit cu o surpriză pentru cei care vor să se înscrie online, pentru admiterea la cele 19 facultăți. Candidații au șansa de a se bucura de o reducere de 25% din taxa de înscriere.

Pentru  înscriere aveți nevoie de:

-o fișă de înscriere

Diploma de bacalaureat sau o adeverință care să ateste acest lucru. Aceasta trebuie să fie eliberată de unitatea de învățământ unde candidatul a absolvit

-Certificatul de naştere, pe care trebuie să precizați „conform cu originalul”

Universitatea București a venit cu o surpriză pentru cei care vor să se înscrie online
Universitatea București a venit cu o surpriză pentru cei care vor să se înscrie online

– În cazul în care candidații sunt olimpici, trebuie să prezinte Diploma de olimpic, în copie

Adeverinţa medicală-tip, care trebuie eliberată de medicul de familie. Acest act demonstrează că viitorul student este apt pentru facultate

-3 fotografii ¾ cm;

– actul de identitate

Chitanţă de plată a taxei de înscriere la concursul de admitere

-În cazul în care ați efectuat studiile în străinătate, aveți nevoie de documentul de recunoaștere a studiilor efectuate în afara României, conform prevederilor.

Pentru cei care doresc să fie scutiți de taxa de înscriere, aceștia  trebuie să prezinte:

-copiile după certificatele de deces ale părinților, în cazul în care copilul este orfan de ambii părinți. În situația în care candidatul provine de la orfelinat, trebuie precizat acest lucru, iar acesta va fi scutit de plata taxei.

– Nu plătesc taxa de înscriere, candidații ai căror părinți sunt pensionari sau lucrează în învățământ.

-mai aveți nevoie de un act din care să rezulte calitatea de personal încadrat în Universitatea din Bucureşti, dacă este cazul de acest lucru.

 

Urmăriți Impact.ro și pe