Ce se întâmplă cu programul magazinelor, după ultimele restricții anti-Covid. Prefectul Capitalei tocmai a făcut anunțul

Cristian Cojocaru 04.04.2021, 17:01
Ce se întâmplă cu programul magazinelor, după ultimele restricții anti-Covid. Prefectul Capitalei tocmai a făcut anunțul

Prefectul Capitalei, Alin Stoica a venit cu un anunț în care menționează ce se va întâmpla cu programul magazinelor după ultimele restricții împotriva Covid-19. Oficialul dorește să analizeze datele după ce au fost impuse restricțiile de închidere a magazinelor la ora 18:00.

Ultimele restricții arată ce se va întâmpla cu programul magazinelor

În această dimineață, Alin Stoica a menționat în cadrul Digi24 faptul că vor fi cerute datele cu privire la comporamentul clienților după ce au fost impuse noile măsuri, potrivit cărora magazinele trebuie să se închidă la ora 18:00.

„Vom avea discuții cu marii retaileri și magazinele mici pentru a vedea care a fost comportamentul clienților. În funcție de aceste analize, săptămâna viitoare le vom solicita de la comercianți, vom lua măsuri. Am avut anumite semnale că în unele locuri s-au produs aglomerări”, a spus Alin Stoica, la Digi24.

Potrivit datelor primite, prefectul Capitalei a afirmat că cetățenii tind să aglomereze magazinele chiar înainte de închiderea acestora.

„Avem informații că la închiderea programului există tendința de a se aglomera. Există tipul acela de comportament de cumpărător de weekend. Deocamdată avem această regulă, trebuie să vedem ce alte măsuri complementare putem lua pentru a evita aglomerarea magazinelor. ”, a completat el, precizând că restricțiile ar putea fi extinse.

Alin Stoica a vorbit și despre cozile formate în benzinării, după ora 18:00, afirmând: „Comportamentul acelor clienți era destul de responsabil. A fost un fenomen care s-a petrecut vineri seară”.

Alin Stoica a afirmat ca ”nu vor fi impuse noi reguli”, facand referire la Paste
Alin Stoica a afirmat ca ”nu vor fi impuse noi reguli”, facand referire la Paste

”Nu vor fi impuse noi reguli”

Deși mulți cetățeni considerau că prezența mare ale forțelor de ordine de pe străzi a fost din cauza protestelor, acesta a adăugat că au fost „legate și de celelalte manifestări, nu neapărat pentru a aplica amenzi, în primul rând pentru a verifica că se respectă regulile și pentru a verifica declarațiile”.

Totodată, Alin Stoica a adăugat că ”nu vor fi impuse noi reguli”, făcând referire la Paște, astfel că ”sunt cele în vigoare. Există un platou, previzionăm că nu mai crește.” Totodată, acesta a menționat că nu au fost incidente cu privire la Paștele minorităților și speră ca și la cel ortodox acest comportament să fie similar.

Prefectul Capitalei a comentat și pe baza protestelor care au avut loc în aceste zile cu privire la restricțiie impuse, afirmând că „nu au ajuns la mine niște revendicări punctuale sau niște propuneri alternative, am văzut că mesajul este destul de confuz. Sunt oameni care neagă că ar exista o problemă sunt și oameni care spun că măsurile afectează industria HORECA, dar cu ei au existat discuții”.

Urmăriți Impact.ro și pe