Ce se întâmplă cu profesorii care refuză să predea online. Anunțul de ultimă oră al premierului Orban

Iancu Andreea 21.09.2020, 12:29
Ce se întâmplă cu profesorii care refuză să predea online. Anunțul de ultimă oră al premierului Orban

Situația epidemiologică din țară, în contextul pandemiei, a făcut ca școala să debuteze anul acesta în sistem hibrid. Astfel, o serie de elevi au revenit în bănci, în timp ce alții au fost nevoiți să frecventeze școala online. Totuși, pentru o parte dintre profesori, această nouă regulă este dificil de îndeplinit. În acest context, premierul Ludovic Orban a vorbit despre ce se întâmplă cu cadrele didactice care refuză să predea online.

Ludovic Orban, despre situația profesorilor care refuză orele online

Luni, în cadrul unei ieșiri publice, premierul Orban a vorbit despre măsurile legale ce ar putea fi luate în cazul în care personalul didactic refuză să predea în sistem online. Cu toate că ar putea face modificări la legea educației, politicianul consideră că un profesor nu ar trebui să refuze predarea cursurilor online.

“Nu pot să îmi imaginez că un profesor poate să refuze să predea copiilor. Vom lua măsurile legale care se impun în astfel de situații. Dacă va fi necesar să facem modificări la legea educației, vom face. Nu trebuie să judecăm dascălii pentru câteva cazuri individuale. Unde sunt, vom lua măsuri legale. Dar, majoritatea se adaptează și își fac datoria”, a declarat Orban.

Ce se întâmplă cu elevii din școlile care sunt secții de votare
Ce se întâmplă cu elevii din școlile care sunt secții de votare

Ce se întâmplă cu școlile unde se organizează secții de votare

Doar șase zile ne despart de scrutinul la care sunt așteptați cetățenii români să își exercite votul la alegerile locale din 2020. Așa cum se obișnuiește, în unele dintre școli se vor amenaja săli de clasă cu scopul de a servi drept secții de votare. Dacă în trecut copiii primeau liber de la ore înainte alegerilor, anul acesta lucrurile s-au schimbat puțin.

Astfel, potrivit premierului Ludovic Orban, orele se vor desfășura online. Ministrul Educației Monica Anisie a avut mai multe consultări cu reprezentanții asociațiilor comunelor, orașelor, municipiilor și celor județene pentru a stabili cum se vor putea desfășura cursurile. Elevii din mai multe școli ale României vor trebui să participe astfel la cursuri, însă în sistem online.

“Nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfășura online”, a subliniat prim-ministrul, potrivit digi24.ro.

Totodată, o regulă obligatorie pentru ziua votului din 27 septembrie este respectarea măsurilor sanitare. Așadar, cetățenii vor trebui să se dezinfecteze pe mâini la intrarea și ieșirea din secția de vot. De asemenea, ei vor purta mască de protecție pe totul parcursul procesului de votare, respectând totodată și distanța socială de minim un metru. În caz contrar, dreptul de vot nu va putea fi exercitat de către cei care refuză să respecte aceste reguli.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI