EXCLUSIV

Ce se întâmplă cu polițistul care a provocat moartea Raisei, lovind-o mortal pe trecerea de pietoni. Liderul Europol: „Nu-i va fi simplu”. Exclusiv

Alexandru Catalan 16.06.2022, 19:42
Ce se întâmplă cu polițistul care a provocat moartea Raisei, lovind-o mortal pe trecerea de pietoni. Liderul Europol: „Nu-i va fi simplu”. Exclusiv

Constantin Popescu, polițistul de 30 de ani care se face vinovat de moartea unei fete de 11 ani din Capitală și rănirea unei a doua colege a victimei pe trecerea de pietoni, se află în activitate. Acesta și-a reluat misiunile de polițist, cu mențiunea că în prezent efectuează doar muncă de birou.

Ce se întâmplă cu polițistul care a provocat moartea Raisei

Precizările au fost făcute pentru impact.ro de către liderul Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, care a adăugat că din informațiile sale polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa nu mai execută misiuni pe teren. Polițistul în cauză e cel care a accidentat-o mortal în luna ianuarie pe micuța Raisa, lovind-o cu mașina de serviciu în timp ce aceasta se decisese să traverseze strada pe o trecere de pietoni, alături de o bună prietenă, de aceeași vârstă, Maria. Dacă Raisa a fost lovită din plin, Maria a scăpat doar cu răni serioase produse la piciorul drept, acolo unde a suferit cel puțin o intervenție chirurgicală. În opinia liderului de sindicat, e normal ca acest lucru să se producă, cel puțin atâta vreme cât justiția nu s-a pronunțat încă oficial pe această temă.

„Nu există elemente agravante ale infracțiunii comise. În sensul că polițistul ar fi condus sub influența băuturilor alcoolice, a drogurilor sau că ar fi avut probleme cu valabilitatea documentelor necesare conducerii mașinii. Sigur, nu va fi un caz ușor și nici colegului nostru nu-i va fi simplu în continuare, așa cum cred unii sau alții”, precizează Cosmin Andreica.

Ce se intampla cu politistul care a provocat moartea Raisei
Ce se intampla cu politistul care a provocat moartea Raisei

„Inclusiv rude de ale sale l-au condamnat”

El spune că în acest moment se repetă anumite expertize, cerute de familiile victimelor. „Procesul în sine va dura. Din experiență nu cred că se va încheia mai devreme de un an și jumătate. Trebuie să vă spun că nici politistul implicat în cauza asta atât de delicată nu va traversa cu ușurință lunile ce vor urma. De altfel, fără a încerca să-l disculp în vreun fel, vă pot spune că am aflat că inclusiv rude de ale sale l-au condamnat în primă fază pentru imaginile rulate insistent la televiziuni în care colegul nostru părea că verifică cu piciorul dacă micuța victimă mai trăiește sau nu! Or, așa cum s-a dovedit ulterior, a fost vorba despre o exagerare a presei, întrucât polițistul a sprijinit cum s-a priceput, trupul micuței, așa cum de altfel i se spusese la telefon, din partea reprezentantului Ambulanței, să facă până la sosirea echipajului de acordare a primului ajutor, în încercarea de a veni în sprijinul victimei”, a mai declarat liderul sindical.

Andreica a adăugat și că nu știe prin ce stări a trecut colegul său, dar că acestuia i-au trebuit cel puțin două luni până să realizeze că are nevoie de consiliere psihologică, cerând ulterior ajutor și pe această parte, în încercarea de a depăși efectele tragediei pe care o provocase fără voia sa.

Raportul anchetatorilor de specialitate în această chestiune a aratăt deja că mașina ce aparține MAI și la volanul căreia se afla respectivul polițist era corespunzătoare din punct de vedere tehnic, iar cauza morții a fost produsă din neatenția șoferului, ignorarea semnelor de circulație și viteza excesivă, 88 de kilometri la oră, mult peste limita legală de mers în oraș, cu care vehiculul polițistului se deplasa în acel moment. Constantin Popescu a scăpat la începutul lunii aprilie de controlul judiciar instituit pentru ucidere din culpă și nici nu va fi obligat să treacă proba cu testul poligraf.

Urmăriți Impact.ro și pe