Ce se întâmplă cu mijloacele de transport în comun, în noaptea de Paște, în București. Schimbări majore anul acesta

Ce se întâmplă cu mijloacele de transport în comun, în noaptea de Paște, în București

Ca măsură de prevenție împotriva pandemiei de la începutul lunii martie, numărul mijloacelor de transport au fost reduse cu un sfert. De asemenea, ordonanțele militare și interdicțiile i-au ținut pe mulți dintre bucureșteni departe de metrou și de autobuze.

Programul mijloacelor de transport în comun în noaptea de Paște

Reprezentanții Societății de Transport București (STB) au anunțat că în noaptea de Paște nu va circula nici metroul, nici autobuzele, nici troleibuzele și nici tramvaiele. Este pentru prima oară în trei decenii când transportul public este oprit în București în noaptea de Paște.

stb, program, paste

Programul mijloacelor de transport în comun în noaptea de Paște

În rest, mijloacele de transport vor circula la program normal, iar conducerea STB a dat asigurări că vehiculele sunt decontaminate de două ori pe zi cu substanțe pe bază de clor, pentru a le oferi condiții cât mai sigure călătorilor.

Liniile de transport în comun urban si regional, din Regiunea București – Ilfov, vor funcționa cu parc redus de vehicule, treptat, din 23 și 24 martie 2020, anunță ​Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI).

Având în vedere cererea redusă de transport public înregistrată în ultima perioadă, precum și măsurile de protejare a populației, care se impun pentru punerea în aplicare a Decretului Președintelui României nr. 195/16.03.2020, Societatea de Transport București STB SA va reduce, din data de 23.03.2020, cu până la 25%, parcul alocat pentru traseele urbane si regionale, iar Serviciul Transport Voluntari SA va reduce cu aproximativ 15% numărul vehiculelor alocate pe liniile regionale, începând cu 24.03.2020. Numărul vehiculelor aflate în trasee în zilele de week-end rămâne neschimbat”, se arată în mesajul companiei de transport.

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi 24 că numărul de călători care utilizează transportul în comun a cunoscut o scădere cu aproximativ 20%. El a mai declarat că românii au înțeles foarte bine îndemnurile venite din partea autorităților de a limita cât de mult pot călătoriile în afara casei, cu excepția celor obligatorii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI